(foto/video) Ultima deplasare înainte de carantină! Cu Land Rover Discovery Sport în Alpii din Austria (partea 1)

Autor: Constantin Mihalachi, Foto: Victor Daniliuc, Video: SidDrone Movies

Anul 2020 începuse cu o listă lungă de idei și planuri pe care ne-am propus să le bifăm pe parcursul acestui an. Unul din primele mari evenimente la care trebuia să participăm, ca în fiecare an, urma să fie Salonul Auto de la Geneva. În cele din urmă el urma să fie și primul din lista noastră care nu avea să se mai desfășoare. Însă deplasarea spre Geneva presupunea și un alt proiect, o idee pe care o aveam de mai multă vreme. Și anume să pun la treabă mașina AutoBlog.MD într-o călătorie de durată.

Inițial planificasem să mergem în munții Alpi din Elveția, dar așa cum Geneva se anulase, am decis că oricum vom merge în Alpi, doar că în Austria! Prin urmare, la început de martie, am regândit repede tot traseul și am pornit la drum. Mai jos vă invităm să vedeți reportajul video, dar și galeria foto cu comentariile noastre. Vizionare plăcută!

Mulțumim partenerilor Land Rover Moldova și LUKOIL Moldova pentru că ne-au susținut în acest proiect!

Galeria foto o începem din Austria unde la început de martie alimentam cu 1.099 euro litrul de motorină. Pe atunci eram foarte impresionați de acest preț. În alți ani tot aici alimentam cu 1.2 sau chiar cu 1.3 euro!

Pe autostradă în Austria. Cu fiecare kilometru ne apropiam tot mai mult de poate cel mai frumos lanț muntos din Europa – munții Alpi!

Prima aventură și prima situație complicată odată ce am ajuns în munți. Am ales să urcăm spre vârful munților pe un drum la intrarea pe care era o barieră deschisă. Am pornit pe acel drum, am reușit să obținem niște imagini extraordinare de sus și făcusem planuri să revenim și a doua zi. Doar că nu mai avea să se întâmple.

La revenire, bariera era închisă deja! Și era doar o modalitate de a o deschide. Trebuia să găsim cheia! După vreo oră băieții din echipă au reușit să dea de cel care avea cheia. S-a dovedit a fi că am intrat pe un drum privat. Proprietarul era foarte înfuriat pe noi și crezusem că ne ascundem în munți cu o mașină furată :))))

Până la urmă am reușit să-l convingem că totul e ok și am reușit să plecăm în drumul nostru. Însă nu vom uita prea repede această experiență și modalitatea de a-l convinge pe proprietar că suntem băieți de bună credință.

După am urcat tot mai mult în sus, pe munte. Găsisem un alt loc frumos unde să filmăm, dar nu a fost să fie. În câteva clipe norii ne-au acoperit și nu mai vedeam nici la câțiva metri depărtare. A trebuit să căutăm un alt loc…

Și iată aici am filmat primele stand up-uri… Pe fundal aveam localitatea Zell am See, una dintre cele mai renumite din zonă. Aici am prins o privelişte de milioane.

În preajma lacului Zell am See… Uimitoare această regiune!

În drum spre o altă locație am ieșit un pic de pe asfalt ca să trec cu mașina printr-un râuleț… Aici sistemul Terrain Response 2 s-a descurcat fără nicio problemă. Dificultatea nu a fost însăși trecerea prin râu, ci noroiul la ieșirea pe cealaltă parte.

Iată și ultima destinație din prima zi! Aici eram la cota 1.700 de metri și tot aici am găsit zăpada pe care o tot căutam. Tracțiunea integrală și anvelopele Hankook iPike pe care le-am luat de la PneuExpert.MD au făcut un tandem bun. Fără blocaje în această zi, dar asta nu înseamnă că peripeții nu am găsit. Aveau să vină ele, doar că în altă zi 🙂

Tot aici sus am admirat lacul cu apa sa de culoare azurie și gheața care înfrumuseța o stâncă din zonă.

La coborâre am mai găsit un loc excepțional. Mașina noastră atât de bine s-a încadrat în acest peisaj, că anume aceste poze sunt preferatele noastre din prima zi. Și aici m-am avântat cu SUV-ul prin râuleț, doar că adâncimea lui era un pic mai mare, dar oricum nu a fost o problemă pentru Discovery Sport. Mașina noastră face față la vaduri de 600 mm înălţime.

Aceasta a fost prima parte a aventurii din Austria. În curând vom publica și a doua partea a acestei aventuri! Staţi aproape!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

[adace_shoppable_image attachment=”205571″]

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/