(video) Premieră: Jeep introduce primele sale SUV-uri plug-in hybrid în Europa

0

Jeep introduce primele sale modele electrificate în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). Este vorba despre variantele plug-in hybrid ale SUV-urilor Renegade şi Compass.

Tehnologia de propulsie pentru aceste automobile a fost anunţată încă în 2019, la Salonul Auto de la Geneva, însă abia acum modelele apar oficial pe piaţă.

Caracteristici cheie:

 • Modelele plug-in hybrid vor putea fi recunoscute uşor prin insigna “4xe”, dar şi prin inscripțiile Jeep sau cele ale denumirii modelelor, care au o culoare de fundal albastră.
 • Portul de încărcare dispune de un capac push-open/push-close și este situat în partea din spate, pe partea stângă a vehiculului.
 • Pentru Renegade se oferă până la 18 culori pentru caroserie şi şase modele de jante, iar pentru Compass până la 22 şi şapte respectiv.
 • Conținutul exclusiv face ca modelele Jeep 4xe să fie cele mai performante SUV-uri Jeep din toate timpurile. În interiorul cabinei sunt oferite un ecran color TFT de 7 inci între ceasurile analogice din spatele volanului și un sistem Uconnect NAV cu ecran tactil de 8.4 inci, cu suport Apple CarPlay, Android Auto și Radio DAB (în funcție de piață). Ambele afișează şi informații specifice pentru conducerea electrificată.
 • Modelele 4xe dispun, de asemenea, de un nou selector de transmisie automată cu șase trepte, controller rotativ Selec-Terrain actualizat cu moduri eAWD (4WD Lock, 4WD Low, Hill Descent Control) pentru a angaja diferitele moduri de conducere – Auto, Snow, Mud & Sand și Rock – inclusiv noul mod Sport pentru răspuns și direcție îmbunătățite la accelerație, exclusiv pentru modelele Renegade și Compass 4xe.
 • Accentele în black wizard împodobesc deflectoarele de aer, difuzoarele sistemului audio și ramele consolei centrale pe maşinile în echipări Limited şi S, în timp ce pe maşinile în echipare Trailhawk acestea sunt în Ruby Red.
 • Atât Jeep Renegade 4xe, cât și Compass 4xe, au sub capotă un motor turbo pe benzină de 1.3 litri, care este susţinut de un motor electric situat între puntea spate, care este alimentat de o baterie de 11.4 kWh (localizată sub bancheta din spate) ce poate fi reîncărcată în timp ul condusului sau printr-o priză de alimentare externă, fie la domiciliu cu priza casnică, folosind un easyWallbox sau un mai avansat Connected Wallbox, ori de la un punct de încărcare publică.
 • În sine, motorul turbo eficient de 1.3 litri oferă o putere de 130 CP sau 180 CP în funcţie de versiune, plus cei 60 CP produși de motorul electric, adăugând până la un total de 190 CP (pentru maşina în echipare Limited) sau 240 CP (pentru maşina în echipare Trailhawk și S). În ceea ce privește cuplul, motorul electric produce 250 Nm, în timp ce motorul cu combustie oferă 270 Nm.
 • Ambele automobile pot prezenta o accelerație de la 0 la 100 km/h în aproximativ 7.5 secunde, pot rula cu viteză maximă de 130 km/h în regim full electric (până la 50 km în ciclu WLTP) sau de până la 200 km/h în modul hibrid.
 • Acumulatorul litiu-ion de 11.4 kWh, de 400 volți, utilizează o componenţă chimică din cobalt-nichel-mangan-grafit. Acesta este situat sub al doilea rând de scaune şi este protejat de elemente exterioare, fiind închis într-o carcasă de oțel. Ambalajul este echipat cu un circuit dedicat de încălzire și răcire pentru a menține bateria la temperatura optimă pentru cea mai bună performanță. Volumul portbagajului nu s-a schimbat şi poate adăposti în el o roată de rezervă (330 litri pe Renegade, 420 litri pe Compass).
 • Toate maşinile, indiferent de echipare şi puterea sistemului de propulsie, vin standard cu o cutie de viteze automată în şase trepte şi sistem de tracţiune integrală eAWD.
 • Datorită tehnologiei, emisiile de CO2 sunt mai mici de 50 g/km în modul hibrid și costul de proprietate a unei astfel de maşini este redus în Europa.
 • În ceea ce privește siguranța, noile modele 4xe sunt disponibile standard cu cele mai avansate sisteme ADAS disponibile pe piață, inclusiv faruri full LED de înaltă vizibilitate (standard sau opționale pe Renegade în funcție de echipare), faruri Bi-Xenon (pe Compass), Forward Collision Warning, Lane Departure Warning Plus, Intelligent Speed Assist, Traffic Sign Recognition (numai pe Renegade) și senzori de parcare în față (opțional pe Compass) și spate, precum şi pentru prima dată pe un model Jeep – Drowsy Driver Detection – asistent de detectare a somnolenţei şoferului. Printre alte caracteristici de siguranță disponibile opţional se numără Blind Spot Detection, cameră spate ParkView cu indicatori dinamici, Park Assist şi Keyless Go.

Începutul anului 2020 a salutat lansarea First Edition, edițiile exclusive de lansare atât pentru Jeep Renegade 4xe, cât și pentru Jeep Compass 4xe. Clienții care le-au pre-comandat pe site-ul dedicat au avut posibilitatea de a confirma comanda lor și să fie primii care conduc un model Jeep 4xe (peste 1.000 de comenzi au fost colectate în opt piețe cu peste o sută de mii de vizite pe site). Comenzile pentru clienții din întreaga Europă pentru linia completă de modele şi versiuni sunt deschise acum.

Mai multe detalii despre maşini:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/