(video) Jeep Compass a fost modernizat pentru gama anului 2020 cu un nou motor şi cutie de viteze, printre altele

Noul Jeep Compass, a doua sa generaţie, a debutat la Salonul Auto de la Geneva din 2017 cu o combinație unică de atribute ce includ legendarele abilități 4×4, care fac din noul Compass un lider în clasa sa, urmate de un design modern și autentic, comportament dinamic excelent pe șosea și o paletă completă de tehnologii avansate și conectivitate.

Noul autovehicul se plasează în segmentul SUV compact, o zonă în creștere, extrem de importantă la nivel global. În Europa, noul Compass reprezintă o achiziție-cheie pentru portofoliul Jeep, ce îi permite brandului să concureze în cel mai mare segment SUV din Europa.

Şi iată că acum a venit timpul pentru un mini facelift, deşi la capitolele design exterior şi interior nu s-au schimbat prea multe.

Ce a primit nou Jeep-ul Compass, în specificaţie europeană, pentru gama anului 2020:

  • Modelul actualizat debutează cu un nou motor turbo pe benzină din noua familie FCA Global Small Engine, de 1.3 litri volum şi cu patru cilindri (înlocuitor al precedentului de 1.4 litri), în două variante de putere (130 CP/270 Nm sau 150 CP/270 Nm), care maximizează eficiența consumului de combustibil cu 30%, asigură emisii mai mici de CO2 cu până la 27% și performanțe remarcabile atât pe drumuri, cât și în afara acestora. Corespunde standardului Euro 6D şi mai are un filtru GPF. Este făcut integral din aluminiu şi are o greutate de puţin peste 110 kg.
  • Alternativ se oferă un motor diesel MultiJet II de 1.6 litri şi cu 120 CP, care a fost îmbunătăţit şi dispune de sistem SCR. Se oferă în combinaţie cu o transmisie manuală şi tracţiune faţă doar.
  • Pentru prima dată, Compass va fi oferit pe piaţă într-o configuraţie: tracţiune faţă + transmisie automată cu dublu ambreiaj uscat (DDCT), cu şase trepte și cu un nou mod de conducere Sport. Motorul cu 130 CP vine în combinaţie cu o cutie de viteze manuală în şase trepte.
  • S-a reglat sistemul de direcţie pentru o manipulare mai uşoară şi progresivă. S-au făcut şi intervenţii specifice asupra sistemului de suspensii. Acestea includ adăugarea de amortizoare cu supape FSD (Frequency Selective Damping) pentru a limita mișcările în corpul vehiculului, fără a afecta confortul în abordarea drumurilor accidentate. Astfel, noul Compass 2020 oferă mai multă precizie în virajele abordate cu o viteză mai mare, asigurând că ruliul va fi simţit mai puţin, iar stabilitatea va fi mai mare în timpul frânărilor.
  • Serviciile Uconnect pentru conectivitate avansată on-bord și off-board sunt noi pentru Jeep Compass și devin parte a configurației standard pornind de la nivelul de echipare Longitude. Anterior au fost introduse pe Renegade. Sistemul multimedia poate rula pe un ecran tactil de 7 sau 8.4 inci.
  • Șase modele noi de jante, cinci noi culori pentru caroserie, un raft reproiectat în portbagaj și alte îmbunătățiri suplimentare îi oferă un caracter reîmprospătat.
  • Maşina va fi disponibilă în showroom-urile din Europa chiar din această lună, în nivele de echipare Sport, Longitude, Night Eagle, Limited şi S în dependenţă de piaţă. Toate pot fi comandate cu orice motor la alegere.
  • Siguranța șoferului și a pasagerilor a fost primordială în dezvoltarea lui Jeep Compass, motiv pentru care oferă o gamă completă de elemente de siguranță și securitate active și pasive pentru conducerea de zi cu zi, inclusiv: standard Forward Collision Warning, LaneSense Departure Warning, pe lângă Electronic Stability Control (ESC) cu Electronic Roll Mitigation (ERM) şi airbag-uri frontale, laterale şi de tip cortină. Printre altele se oferă: Blind Spot Monitoring, Rear Cross Path Detection, Adaptive Cruise Control, cameră video spate cu ParkView care afişează marcaje pentru ghidare uşoară la parcarea în marşarier, Automated Parallel & Perpendicular Park assist, etc.

Noul Jeep Compass este construit în Melfi, Italia, alte platforme de producţia a acestuia fiind în Mexic, Brazilia, China şi India. Livrările se promit a fi făcute în aproximativ trei săptămâni în aria continentului european.

În scurt timp modelul va primi şi o variantă plug-in hybrid Compass 4xe! Aceasta va combina motorul turbo de 1.3 litri cu un motor electric şi va exista în două versiuni: cu 190 sau 240 CP. Ambele vor dispune de transmisii automate şi tracţiune integrală standard. În 2019, la Salonul Auto de la Geneva, a fost prezentat prototipul acestui model.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=Dkpywg9DJBQ

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/