(foto/video) Este un succes! Porsche a produs 100.000 de modele Taycan

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe 7 noiembrie 2022, modelul Taycan cu numărul de ordine 100.000 a ieșit de pe linia de producție! Şi este un real succes pentru companie, nu numai reieşind din faptul că nu este o maşină accesibilă chiar pentru toată lumea, din punct de vedere al categoriei de preţ vorbind, ci şi în ciuda provocărilor recente reprezentate de deficitul de semiconductori și de situația volatilă privind pandemia.

Electromobilul care marchează această bornă a părăsit linia de asamblare la aproximativ trei ani după ce a început producția modelului la uzina principală din Zuffenhausen, în septembrie 2019. Este vorba despre un Taycan Turbo S în Neptune Blue, destinat unui client din Regatul Unit al Marii Britanii.

Primele trei cele mai mari piețe individuale pentru mașina sport complet electrică sunt în prezent SUA, China și Regatul Unit/Republica Irlanda. Modelul este acum disponibil în trei stiluri de caroserie – sedanul sport Taycan, Taycan Cross Turismo și Taycan Sport Turismo. În fiecare caz, până la cinci opțiuni de motor sunt cuplate cu tracțiune spate sau integrală. Versiunea cu cea mai mare autonomie (513 km WLTP) este numită Taycan 4S.

Dar nu numai în producție Taycan a atins rapid pragul de 100.000! Este un număr magic și în ceea ce privește parcursul, mulți dintre clienți reuşind deja să facă peste 100.000 de kilometri cu mașina lor sport electrică! De exemplu, de la mijlocul lui august 2020, Jean-Hubert Revolon a condus deja peste 188.119 de kilometri cu al său Taycan 4S!

Antreprenorul de transport locuiește în zona Lyon și și-a condus deja Porsche-ul în aproape toate țările învecinate Franței, acoperind distanţe zilnice de până la 1.200 km. Mai mult, bărbatul de 43 de ani a spus că niciuna dintre numeroasele sale mașini nu a fost vreodată la fel de fiabilă ca Taycan 4S. Până acum a trebuit înlocuit un singur senzor de suspensie.

Iar Markus Kreutel, pe de altă parte, folosește în principal stații de încărcare rapidă pentru a-și încărca bateria – și nu e de mirare, având în vedere distanțe zilnice de până la 1.500 km! Între februarie 2021 și august 2022, angajatul Porsche a parcurs exact 134.911 km cu mașina sa de serviciu, un Taycan Turbo. 

Kreutel este șeful departamentului de planificare a caroseriei la Porsche și, prin urmare, este responsabil pentru producția de caroserii în alb în Zuffenhausen, Leipzig și Bratislava. Și în calitate de CEO al Porsche Toolmaking, el are grijă și de locațiile acelei divizii din Schwarzenberg, Dubnica și Horna Streda. Drept urmare, el călătorește frecvent de la sediul central al Porsche din Zuffenhausen în Slovacia sau în Munții Erzgebirge.

Pe lângă capacitățile sale pe distanțe lungi, ținută de drum sigură chiar și pe vreme rea și manevrabilitate precisă, Kreutel laudă costurile de funcționare mai mici în comparație cu un model cu motor cu combustie. Totodată, şi el este un fan al calității construcției și al durabilității: Taycan-ul alb a rezistat bine rigorilor, chiar și după mai mult de 100.000 km. Atât vizual, cât și tehnic. „Bateria are încă 91% din capacitatea sa inițială”, a adăugat Kreutel. Și din nou, singura problemă a fost una minoră, când capacul de plastic de pe încuietoarea hayonului s-a desprins.

Deşi Cayenne este un bestseller absolut în Republica Moldova, reprezentanța Porsche de la Chişinău ne-a putut spune că noul Taycan prezintă, de asemenea, un interes în rândul clienţilor. De când a devenit disponibil în ţara noastră, primul exemplar fiind importat în august 2020, Taycan a fost adus în peste 25 de exemplare!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/