(foto) Evoluția industriei auto într-o poză. O Lada Niva alături de un Rivian R1T surprinse pe aceeași platformă în SUA

0

Băieții care ne citesc de peste ocean au grijă să ne expedieze ori de câte ori imagini cu situații din trafic sau tot felul de curiozități auto de prin America. Cea de mai jos nu este o excepție și a fost surprinsă undeva pe lângă Chicago de un vizitator fidel al site-ului nostru. Ne-a fost expediată însoțită de comentariul – „Evoluția automobilului într-o poză” 🙂

Despre Lada Niva nu vom avea multe de spus, pentru că majoritatea dintre noi știu foarte bine acest model care a început să fie produs tocmai în anul 1977. De atunci și până în prezent nu a suferit prea multe modificări…

În schimb, modelul de mașină instalat la etajul superior al platformei este opusul unei Niva… Vorbim despre un nou pickup full electric Rivian R1T care poate parcurge cu un singur plin de energie peste 500 de kilometri.

Uimitor este că acest model poate face 0-100 km/h în puțin peste trei secunde datorită celor aproape 800 de CP. Prețul de start începe de la 67.700 dolari SUA și mai bine de 55.000 de exemplare au fost precomandate de la anunțul acestui model.

De altfel, Rivian a început în ritm lent chiar luna trecută livrările primelor exemplare Rivian R1T precomandate de clienții mărcii încă anul trecut, iar exemplarul din imagini este unul din cele doar 186 livrate de către companie în luna octombrie.

Vezi neapărat:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata