(foto) A fost lansat primul serviciu de car sharing din Bucureşti şi acesta pune la dispoziţie BMW-uri i3

BMW i3 este alegerea companiei GetPony pentru a lansa primul serviciu de car sharing în Bucureşti. După un program de teste gratuite anul trecut cu acelaşi model, compania lansează din luna iulie acest serviciu în cartierul Cosmopolis.

Vezi şi: (foto) Poliţia română va patrula Bucureştiul cu prima maşină electrică din dotare

Deocamdată, două modele BMW i3 vor putea fi accesate simplu şi imediat, prin aplicaţia pentru smartphone GetPony. Tot ce trebuie să facă un utilizator este să se înscrie gratuit în aplicaţia dedicată şi poate deja folosi automobilul cu propulsie electrică pentru nevoile personale.

Plata se face la minut, oră sau zi, tariful fiind alocat dinamic în funcţie de perioada de utilizare. Automobilul se deblochează şi descuie din aplicaţia smartphone şi contractul poate fi terminat o dată ce maşina este returnat în zona predefinită, în cartierul Cosmopolis.

Vezi şi: Premieră: Primul BMW i3 înmatriculat în Republica Moldova

Serviciul oferit de GetPony se doreşte a fi o soluţie rapidă şi simplă pentru cei care au deplasări în afara cartierului Cosmopolis. Costul este de 3,5 lei (circa 16 MDL) pe minut pentru primele 10 minute din oră, ulterior de 35 de lei pe oră (circa 160 MDL). Pentru mai mult de 6 ore se percepe o taxă de 350 de lei pe zi (1.573 MDL).

În plus, pentru staţionare sau deplasări cu viteză de sub 15 km/h, se aplică un tarif de 1,75 lei (circa 8 MDL) pe minut (în cazul în care tariful pe minut este aplicabil). Cele două modele BMW i3 sunt disponibile în parcarea din centrul comercial al cartierului Cosmopolis, unde există şi o staţie de încărcare dedicată automobilelor electrice.

Vezi şi: (video) „Parcă ar avea 1000 de CP”. Un pilot de 79 de ani derapează cu un BMW i3

GetPony este pionierul car sharing în România. Are deja o experienţă bogată şi mai mult de 5000 de utilizatori activi în Cluj. Compania operează acolo o flotă de 85 de automobile, printre care şi modele MINI One şi BMW i3, oferite în regim de car sharing free floating (pot fi ridicate de pe stradă şi returnate oriunde în aria de acoperire).

În aria de acoperire din Cluj, orice utilizator se află la mai puţin de 5 minute depărtare de primul automobil GetPony.

Vezi şi: Companiile de taxi din toată lumea au motive de îngrijorare: Google lansează un serviciu real de carpooling

Cmentariile sunt închise