(foto) GENEVA 2019: Premieră mondială – Noul BRABUS 850 6.0 Biturbo 4×4² Final Edition “1 of 5”

Atelierul BRABUS încă nu se poate despărţi de vechiul G-Class, motiv pentru care a mai adus la Salonul Auto de la Geneva o ediţie specială şi limitată numită BRABUS 850 6.0 Biturbo 4×4² Final Edition “1 of 5”.

Maşina este construită pe baza unui G 63 AMG în caroserie W 463, dar şasiul i-a fost refăcut pentru a adopta nişte punţi de tip portal şi pentru a-i creşte garda la sol până la tocmai 60 de cm!

BRABUS are multe decenii de experiență în rafinarea diferitelor modele Mercedes-Benz G-Class. Acest lucru a inclus, de asemenea, în mod repetat, variante extrem de capabile în off-road, cum ar fi spectaculosul BRABUS 700 6×6 cu două punţi posterioare sau BRABUS 550 ADVENTURE 4×4².

Noul BRABUS 850 6.0 Biturbo 4×4² Final Edition “1 din 5” se bazează pe modelul Mercedes G 63 AMG recent înlocuit. Capacitatea sa maximă în off-road se realizează datorită gărzii la sol mari și a articulației maxime a celor două punţi. În acest scop, inginerii și tehnicienii BRABUS au convertit mașina cu cinci uși în una cu două axe portal dezvoltate special în acest scop. În plus, BRABUS a mai instalat un sistem de amortizare special calibrat.

O altă măsură de modificare a corpului, care este indispensabilă pentru capabilităţile în off-road, este instalarea de plăci de protecţie a dedesubtului atât în partea frontală, cât şi cea posterioară.  De asemenea, un lucru de notat sunt noile bosaje largi din fibră de carbon, care au creat destul spaţiu pentru instalarea unor roţi cu jante de 22 de inci în culoarea vehiculului, “încălțate” cu anvelope pentru off-road Pirelli Scorpion ATR de dimensiuni 325/55 R 22.

O altă caracteristică estetică şi funcţională este spoilerul de deasupra parbrizului, care este echipat cu lumini de zi, în timp ce un altul din partea posterioară include un al treilea stop. În plus, mai există alte componente din fibră de carbon expusă la vedere, cum ar fi ramele care încadrează farurile speciale fumurii cu indicatori de direcţie integraţi sau acele prize de aer care au apărut în locul semnalizatoarelor de direcţie originale.

Grila radiatorului este la fel din carbon şi include sigla BRABUS, iar inserţia de pe capotă, la fel din carbon, a fost instalată pentru a permite crearea a mai mult spaţiu sub aceasta şi pentru o răcire mai eficientă a motorului.

Vezi şi: (video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Noul BRABUS 800 WIDESTAR

Sub capotă este instalat un motor V8 a cărui volum a crescut de la 5.461 cm³ la 5.912 cm³, prin mărirea cilindrilor şi instalarea a opt pistoane forjate cu un diametru de 99 milimetri fiecare. Acestea se conectează la un arbore cot la fel modificat prin noi biele care au acum o deplasare de 96 milimetri în loc de 90.5 mm. În plus, ambele capete ale cilindrilor sunt optimizate pentru fluxul de amestec aer-combustibil.

Sistemul de inducție forțată a fost îmbunătățit și el cu o serie de componente de înaltă performanță. Cele două turbo compresoare din uzină au fost înlocuite cu altele noi, cu nişte unităţi de compresie mai mari și cu colectoare de eșapament modificate. Pentru a reduce temperatura aerului încărcat în continuare, admisia de carbon și conductele de aer beneficiază de un scut de protecţie numit “Gold Heat Reflection”.

Mai mult, deoarece motorul mai voluminos cere mai mult aer pentru combustie, inginerii BRABUS au dezvoltat un modul special de admisie. Acesta include o cutie cu un filtru de aer cu o secțiune transversală mai largă pentru admisie. Acea inserţie de pe capotă nu numai că generează mai mult spațiu sub ea, dar, de asemenea, optimizează alimentarea cu aer datorită poziţionării centrale și mai include un sistem sofisticat de deflecție a aerului.

Printre alte modificări anunţate se numără instalarea unor catalizatoare din metal, a unui sistem de evacuare a gazelor de eşapament din oţel inoxidabil cu supape active şi două regimuri de funcţionare, dar şi a unui software nou pentru noua unitate electronică de control a motorului.

Rezultatul este: 850 CP generaţi la 5.400 de rpm şi 1.450 Nm de cuplu între 2.500 şi 4.500 rpm. În termeni dinamici acest lucru înseamnă că monstrul este capabil de o acceleraţie 0-100 km/h în doar 4.7 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la doar 210 km/h din cauza anvelopelor.

Vezi şi: (foto) Ultima şansă! Brabus 700 4×4² „one of ten” Final Edition

Exemplarul arătat la Geneva Motor Show are mai multe opţiuni suplimentare, printre care şi un interior tapiţat complet cu piele fină BRABUS de culoare neagră. Pe scaune se găseşte una de tip Mastik, perforată şi cu unele secţiuni cusute sub forma unor romburi. Pentru contrast se folosesc mici inserţii din piele şi cusături de culoare albastră.

În partea posterioară a cabinei se oferă două scaune individuale profilate, care pot fi ajustate multi-contur, au memorie şi mai pot fi încălzite sau ventilate. Între acestea se găseşte o consolă cu un ecran tactil de 4.3 inci integrat, prin care se controlează toate setările scaunelor, unele funcţii ale sistemului media COMAND şi a celui de climatizare.

La fel, pe aceeaşi consolă se mai poate găsi un port USB, suporturi pentru pahare cu funcţie de încălzire sau răcire, dar şi un spaţiu de depozitare încuiat electronic. Nişte covoraşe speciale şi un portbagaj acoperit cu piele completează interiorul.

Printre alte opţiuni se oferă şi nişte praguri speciale retractabile pentru a face mai uşor accesul şi ieşirea.

Preţul unui exemplar porneşte în Germania de la 482.000 de euro cu TVA inclus!

Vezi şi: (video) Brabus 550 Adventure 4×4² a fost evaluat! Este al doilea cel mai scump SUV făcut de atelier

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/