(foto) În Detroit a fost scoasă la vânzare fosta locuinţă a lui Henry Ford. Nu ai spune că e din 1908

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Detroit a fost scoasă la vânzare casa legendarului Henry Ford. Dacă se va găsi o persoană real interesată, atunci își va schimba proprietarul pentru prima dată în aproape 40 de ani. Aceasta şi tot teritoriul ce o înconjoară a fost evaluată la 975.000 de dolari, deşi acum 10 ani fusese estimată la un aproape un sfert din sumă.

Casa se află pe un teren de 3.116 metri pătraţi. A fost construită în îndepărtatul 1908 și a aparținut fondatorului companiei auto celebre până în 1915. Actualul proprietar este deja al patrulea şi s-a mutat în aceasta cu familia sa în 1985. La prima vedere nu ai spune că e veche de peste un secol, reieşind din aspect şi dotare, însă arată în mod clar luxul de atunci şi diferența de statut în societate.

Conacul cu o suprafață de aproape 2.200 de metri pătrați are patru dormitoare și cinci băi, o bibliotecă şi camere pentru servitori, printre altele. La parter se afla o spălătorie, o a doua bucătărie, o cămară si o cameră de recreere. Pe teritoriu există o grădină şi un garaj cu încăperi suplimentare (inițial era o încăpere pentru trăsuri).

Ultimii proprietari, spuneau ei, au considerat întotdeauna casa nu a lor, ci a lui Henry Ford. Prin urmare, s-au străduit din greu să păstreze locuința într-o stare autentică. Mobilierul din lemn scump, decorațiunile și instalațiile sanitare se păstrează în cea mai mare parte în forma lor originală. Există chiar și un sistem de interfon casnic de la începutul secolului XX, dar nu funcționează.

Ar mai fi de remarcat un sistem centralizat de răcire/aerisire; un sistem de încălzire fie cu aer forţat, fie cu abur, fie folosind gaz natural; o serie de electrocasnice relativ moderne, etc. Apropo, nu lipseşte o conexiune la internet de mare viteză!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/