(video) Tesla Summon – funcţia prin care proprietarii de electromobile îşi pot chema maşinile de la distanţă

Funcţia Summon a apărut pe mașinile electrice Tesla, dotate cu sisteme de pilotare automată, încă înainte de anul 2016. Iniţial funcționalitatea sa era destul de simplă – electromobilul se putea mişca înainte-înapoi câţiva metri printr-o comandă a unei aplicaţii mobile, fără prezenţa unui şofer în spatele volanului, pentru a uşura parcarea în spaţii înguste.

Recent însă, după un anunţ preliminar făcut de Elon Musk, proprietarii de Tesla au început să aibă acces la funcţia îmbunătăţită – Summon Enhanced.

După actualizarea firmware-ului maşinilor, dar şi a aplicaţiei mobile, conducătorii de Tesla au parte de un “bonus” plăcut. Accesând funcţia Enhanced Summon, proprietarilor li se pune la dispoziţie un buton FIND ME sau poziţionarea unei etichete cu poziţia lor geografică pe o hartă.

Dacă este ales şi ţinut apăsat butonul FIND ME de pe ecran, electromobilul va ieşi din locul unde a fost lăsat/parcat şi va merge automat spre semnalul GPS al telefonului proprietarului, ocolind cu grijă toate obstacolele. În cazul în care se optează pentru geo locaţie pe baza unei etichete, maşina va veni singură la locul selectat.

Enhanced Summon funcţionează pe o rază de 50 de metri de proprietar. În cazul în care butonul FIND ME nu mai este apăsat, maşina va detecta acest lucru şi nu va mai continua deplasarea.

Vezi şi: (video) Un proprietar de maşină Tesla a găsit metoda prin care să nu plătească niciodată pentru parcare

https://www.youtube.com/watch?v=_9xi3wGpPyU

Cmentariile sunt închise