(foto) INSP are o “colecţie” de peste 430 de motociclete! Le-a ridicat inclusiv de la motociclişti beți, în mai puţin de trei luni

În perioada 1 mai – 20 iulie, pe tot teritoriul țării s-au întreprins măsuri de contracarare a evenimentelor rutiere negative cu implicarea transportului moto, în scopul disciplinării și responsabilizării conducătorilor de motociclete.

În tot acest timp, ofițerii INSP al IGP au depistat 180 de șoferi moto în stare de ebrietate, iar peste 430 de motociclete au fost ridicate la parcarea specializată!

În ultimele 6 luni în țară s-au înregistrat 109 de accidente cu implicarea motocicletelor. În rezultatul acestora nouă persoane au decedat, iar 106 s-au ales cu traumatisme grave.

Reamintim că, de la 13 mai 2020 a intrat în vigoare noile modificări a Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier.

Astfel, au fost stabilite condiţii noi de examinare şi documentare cu permis de conducere pentru subcategoria AM (moped, şi anume, vehicule cu două sau trei roţi, ce dezvoltă o viteză maximă ce nu depăşeşte 45 km/h (cu excepţia celor ce dezvoltă o viteză mai mică sau egală cu 25 km/h), dotate cu motor cu ardere internă, cu capacitatea cilindrică ce nu depășește 50 cm3 şi o putere care nu depăşeşte 4 kW/5 CP), și anume:

  • înscrierea în permisul de conducere moldovenesc a subcategoriei AM (moped);
  • condițiile de vârstă de 16 ani pentru admiterea la examen și documentarea cu permis de conduce valabil pentru conducere autovehiculelor din subcategoria AM (moped).

Totodată, a fost modificat Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier, aprobat prin Hotărârea Guvernului, prin care este obligatorie înscrierea în permisul de conducere moldovenesc a subcategoriei AM (moped).

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP atenționează șoferii ca înainte de a urca la ghidonul motocicletelor să posede permis de conducere corespunzător, să verifice starea tehnică a unităților de transport, să se echipeze corespunzător și să evite deplasările, dacă au consumat alcool.

https://autoblog.md/circulatia-motocicletelor-pe-bd-stefan-cel-mare-este-restrictionata-mai-bine-spus-a-fost-si-ramane/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/