in ,

(foto) La intrarea în Orhei a fost prins un şofer care avea peste 30 de încălcări pe “contul personal”

Viteză excesivă, lipsa permisului de conducere, stare de ebrietate și peste 30 de încălcări ale unui singur șofer surprinse de camerele de supraveghere. Acestea sunt doar câteva dintre încălcările depistate de inspectorii de patrulare, astăzi, la intrarea în Orhei.

Câte copii ale proceselor verbale i-au fost înmânate acestuia din urmă şi ce sumă ar urma să plătească în total, cei de la INP nu au dorit să ne spună.

După mun. Chișinău, Orhei este raionul cu cele mai multe accidente rutiere produse anul trecut – 111 – în care 12 persoane și-au pierdut viața, iar 158 au fost traumatizate.

Profitând de starea bună a carosabilului, mulți conducători auto nu-și controlează viteza, nu țin cont că tranzitează localități, că le pot apărea în cale pietoni, că sunt instituții de învățământ amplasate pe marginea traseului sau curbe periculoase.

Cel care încalcă o dată, o face și a doua oară, apoi devine obișnuință care, mai devreme sau mai târziu, se sfârșește cu o tragedie. Pentru prevenirea acestor evenimente rutiere, angajații INP organizează activități de descurajare a conducătorilor auto care ignoră Regulamentul Circulației Rutiere.

Șoferilor disciplinați li s-a dorit un început bun de zi și drum fără primejdii. Asemenea acțiuni au loc în aceste zile pe tot teritoriul țării.

Vezi şi:

Atenţie! INP anunţă o operaţiune de prevenire a accidentelor rutiere produse din cauza vitezei

(video) Moldova: A fost prins şoferul care are 53 de procese verbale şi 2 dosare penale la activ. Are doar 20 de ani

Este un record. În Dubai, un şofer a luat 33 de amenzi pentru viteză în mai puţin de 4 ore de condus