(foto) Marcaje de 1.5 mln de lei pe aleea din mijlocul bd. Mircea cel Bătrân! Ce scop au acestea

Am ajuns să o vedem şi pe asta. În acest weekend, într-un grup de Facebook, un internaut a postat câteva fotografii care arată “soluţia estetico-inovatoare” pe care autorităţile au folosit-o întru decorul aleii renovate care desparte sensurile de circulaţie ale bd. Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Imaginile au devenit în scurt timp virale şi discutate.

Colegii de la Ziarul de Gardă au decis să afle care este scopul acestor marcaje trasate haotic în afara carosabilului, deşi se pot întâlni şi în unele ţări din occident.

Dorian Istrati, vicepretorul sectorului Ciocana, a declarat pentru ZDG că benzile au un rol decorativ, dar și cel de a nu supraîncălzi asfaltul la soare!

“În primul rând aceste benzi au un rol decorativ. În al doilea rând aceste benzi albe au rolul de a nu supraîncălzi asfaltul la soare, deoarece reflectă lumina și nu permite încălzirea acestuia. Noi considerăm că este mai frumos cu aceste benzi albe decât asfaltul negru. Totodată, avem și banda verde care este destinată bicicliștilor.”

Întrebat care au fost costurile aplicării acestor marcaje, Dorian Istratii susține că a fost atinsă suma de doar 1.487.549 de lei!

Ceva similar există și în sectorul Botanica:

Iată cum arată un parc pietonal din Danemarca:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/