(foto) Maşină mai neobişnuită în traficul din Chişinău. Cum se etalează un Mercedes S-Class Pullman

(update 30.05.2020) Mercedes-ul Pullman despre care v-am spus acum câteva zile că a apărut într-un service din Chişinău, a fost surprins deja pe drumurile capitalei. Câteva imagini ne-au fost expediate de un cititor.

Dar voi, aţi mai văzut vreodată vreo limuzină autentică Mercedes-Benz prin Moldova?


(11.05.2020) O limuzină Mercedes-Benz VV140 Pullman a fost văzută într-un service din Chişinău

Incredibil sau nu, dar o limuzină Mercedes-Benz VV140 Pullman a fost văzută într-un service auto din cartierul Poşta Veche de curând. Am primit câteva imagini la adresa redacţiei de la un cititor, deşi mai multe detalii nu se cunosc.

Apropo, încă o curiozitate ar fi că a venit în Moldova din Franţa, şi că tot acolo ar urma să se întoarcă. Nu putem şti dacă este într-o variantă blindată, însă după starea în care este cel mai probabil nu.

În schimb cunoaştem că este un fost super sedan care are o lungime de 6.213 mm, dar şi un ampatament de 4.140 mm. În dependenţă de versiune poate avea o greutate maximă de peste trei tone.

Mercedes-Benz a livrat modelul pe piaţă între anii 1996 şi 1998, în două versiuni: S 500 Pullman şi S 600 Pullman (în ambele cazuri cu câte şase locuri pentru pasageri).

Prima este propulsată de un V8 de 5.0 litri cu 320 CP/470 Nm, care trimite puterea pe puntea din spate printr-o transmisie automată cu cinci trepte. A doua are sub capotă un imens V12 de 6.0 litri cu 394 CP/570 Nm, cutie automată şi la fel o tracţiune spate, prin care poate face 0-100 km/h în 7.4 secunde şi poate rula cu maxim 210 km/h.

În anii de glorie, modelul Pullman în această caroserie a fost ales de foarte multe personalităţi, inclusiv şi de şefi de state. Președinți ca Boris Elţîn sau Vladimir Putin le-au utilizat ca automobile de serviciu în primele lor mandate.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-opt-exemplare-rare-mercedes-s500l-pullman-w140-s-au-vandut-ca-painea-calda-in-china/
https://autoblog.md/foto-limuzina-lui-putin-mai-scazut-din-pret-si-kilometraj/

Cmentariile sunt închise