Auto China 2024: Xiaomi SU7 a înregistrat primele 80000 de comenzi, peste 10000 fiind produse și peste 7000 livrate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD a vizitat Salonul Auto de la Beijing. Reportaje video de la expoziția Auto China 2024 se vor vedea doar pe AutoBlog.MD mulțumită partenerilor: Castel MimiApa Bucovina MoldovaJetour MoldovaGEELY MoldovaPorsche Center MoldovaIM Motors MoldovaHAVAL MoldovaChery MoldovaBAIC MoldovaChangan MoldovaBT Leasing MD și Xiaomi Moldova.


Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a primit comenzi ferme pentru primul său automobil electric, denumit Xiaomi SU7, prescurtarea de la Speed Ultra 7.

Compania vrea să livreze peste 10.000 de unităţi pe lună începând din iunie, a anunţat fondatorul companiei, Lei Jun, la Salonul Auto de la Beijing.

Ţinta de livrări anunţată la Auto China 2024 stabilește un nou record pentru un start-up din domeniul vehiculelor electrice. Lei Jun a adăugat că până la data de 24 aprilie au fost livrate 5781 de automobile, în mai puţin de o lună de la momentul lansării.

Cele 75.723 de comenzi ferme, care se referă la acele comenzi pentru care cumpărătorii au optat pentru un avans nerambursabil, au fost înregistrate de asemenea până la data de 24 aprilie.

Datele actualizate, publicate pe 1 mai, spun despre 7058 de mașini livrate și 88.063 mașini comandate. Statistica oficială mai spune că din numărul total de clienți, 28% sunt femei, 29% sunt proprietari actuali de mașini BBA (BMW, Benz și Audi), iar 52.5% sunt utilizatori de telefoane Apple!

Lei Jun a adăugat că Xiaomi îşi propune să livreze peste 100.000 de automobile SU7 în 2024. De asemenea, intenționează să îşi menţină afacerile din domeniul auto “concentrate în proporţie de 100%”. Planul este valabil pentru piața chineză și pentru următorii trei ani.

Apropo, mașina cu numărul 10.000 a părăsit linia de asamblare în ziua de 24 aprilie.

Xiaomi SU7

În acest scop, Xiaomi a început cu 12 zile mai devreme livrările versiunilor standard şi Max. De la finele lunii mai va fi livrată și versiunea Pro.

În prezent, echipa auto a Xiaomi este departe de a fi una suficientă. Lei Jun a mai spus că numără deocamdată 6000 de persoane. În context a lansat public o invitație persoanelor talentate din întreaga lume să se alăture planurilor ambițioase ale companiei chineze.

Cmentariile sunt închise