(video) #Nu e glumă: Prețul noului Xiaomi SU7 se datorează și fabricii în care nu prea există oameni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ştim şi noi că astăzi e 1 aprilie (ziua păcălelilor şi farselor), însă ne continuăm treaba şi astăzi vom publica mai multe articole, dacă nu toate, cu hashtagul special #Nu e glumă. Pentru că faptele şi evenimentele descrise sunt o realitate, adevărate!

Vă spuneam anterior despre numărul incredibil de rezervări a noului Xiaomi SU7. Modelul în ediția limitată Founders Edition va fi livrat din 3 aprilie. Versiunile de bază și Max vor ajunge la clienți de la sfârșitul lunii aprilie, iar SU7 Pro de la sfârșitul lunii mai.

Amintim că prețul de start în China este echivalentul a 30.000 de dolari SUA, acesta fiind unul dintre motivele hype-ului generat. Șeful Xiaomi a declarat la evenimentul de lansare că a acceptat să vândă mașina la un astfel de preț în ciuda faptului că va înregistra pierderi, însă asta e costul unei lansări puternice pe o piață aflată într-un „război al prețurilor și tehnologiilor”.

Dar ce alt aspect important a dus la formarea unui price list atrăgător pentru Xiaomi SU7, chiar dacă aceasta costă mai mult în teorie și practică? Unul dintre răspunsuri ar fi: lipsa unui număr mare de angajați pentru care e necesar de achitat un salariu ce trebuie scos cumva din prețul mașinii!

Fabrica pe care a construit-o în colaborare cu BAIC începând cu anul 2021 este aproape 100% robotizată și există doar o mână de oameni care apasă pe butoane, lipesc embleme și supraveghează alte procese!

Iar performanța de vârf a fabricii a fost măsurată în felul următor: la fiecare 76 de secunde o mașină poate părăsi linia de producție! Nu mai spunem că acestea singure părăsesc linia de producție și merg să se parcheze singure în curte!

Câteva curiozități suplimentare despre Xiaomi Hyperfactory!

  • Fabrica de automobile Xiaomi este situată în Zona de Dezvoltare Economică și Tehnologică Beijing. Acoperă o suprafață de 718.000 de metri pătrați. Capacitatea inițială – 200.000 de mașini pe an.
    • Include: o bază de testare pentru cercetare și dezvoltare cu 29 de laboratoare, șase linii de producție special construite pentru vehicule electrice, o pistă de testare cu o lungime totală de 2.5 km și un magazin Xiaomi Automobile Factory. Este un parc de producție inteligent care integrează producția, vânzările și experiența.
  • Xiaomi spune că fabricarea inteligentă este infrastructura necesară pentru a livra o mașină bună. Procesele cheie ale celor șase ateliere de bază sunt 100% automatizate. Peste 700 de roboți se ocupă de turnarea componentelor sub presiune, ștanțare, sudare, asamblare caroserie, vopsire, etc.
    • Designul instalațiilor de turnare sub presiune a fost realizat independent de Xiaomi. Permite prin cel puțin 60 de echipamente și 9 procese majore să controleze un total de 450 de parametri.
    • Linia de ștanțare în cinci secvențe produce o piesă la fiecare patru secunde.
    • Padul elastic în șase puncte este asortat cu o matriță de precizie ultra-înaltă pentru a obține o forță de ștanțare uniformă. Astfel se creează suprafața clasică ondulată de 175 de grade a Xiaomi SU7.
    • Precizia de asamblare a cadrului caroseriei de către roboți este de plus-minus 0.5 mm.
    • Cele nouă culori valabile pentru caroserie se pot utiliza consecutiv. Iar pentru diversificarea din viitor, vopsitoria are un sistem de schimbare rapidă a vopselelor, în 40 de minute. De vopsire se ocupă cel mai nou robot de pulverizare cu o cupă rotativă cu 7 axe.

Baza de testare R&D din cadrul fabricii permite ca cele mai multe teste de cercetare și dezvoltare să poată fi finalizate la baza internă, scurtând efectiv ciclul de dezvoltare a noilor vehicule și a noilor funcții!

  • Testarea automată 100% de înaltă precizie dublează verificarea calității producției.
    • Xiaomi a investit masiv în echipamente avansate de testare automată de înaltă precizie pentru a efectua testarea online și în timp real a șase categorii majore de procese. Are loc inclusiv:
      • inspecția cu raze UV 100% complet automatizată a aspectului vehiculului;
      • inspecția cu radar laser a subcadrului posterior turnat sub presiune.
    • Există, de asemenea, sistemul de detectare „X-Eye” dezvoltat de Xiaomi, bazat pe inteligență artificială. Precizia sa depășește 99.9%, iar eficiența sa este de zeci de ori mai mare decât munca manuală făcută de un om!
  • Grupul Xiaomi a fost întotdeauna dedicat dezvoltării durabile, iar fabrica de automobile a aderat, de asemenea, la acest concept atunci când a fost înființată. Pe acoperișul fabricii sunt așezate panouri fotovoltaice care pot genera 16.4 milioane de kilowați-oră de electricitate verde în fiecare an.
  • Printre altele ar mai fi de notat că materia primă utilizată pentru turnare sub presiune, numită Xiaomi Titan Alloy, folosește 30% aluminiu reciclat. Iar apele uzate și emisiile de gaze de eșapament sunt strict controlate, rata de tratare a gazelor de eșapament în atelierul de vopsire fiind de până la 99%.
  • Fabrica de automobile Xiaomi va fi deschisă publicului pentru vizite în viitor. S-a proiectat cu atenție un traseu de vizitare a obiectivelor turistice pentru întregul proces de producție din fabrică. De asemenea, sunt planificate restaurante de înaltă calitate, produse periferice culturale și creative bogate, dar și o experiență de livrare.

Se zvonește că al doilea model de mașină Xiaomi va fi un crossover cu design preluat de la sedan.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise