(foto) Dacia Spring a ajuns deja neoficial în Moldova. Mai bine spus sub logo Renault

În ţara noastră a ajuns mai devreme noul Renault City K-ZE, decât noua Dacia Spring care îl are la bază! Un prim exemplar a fost surprins într-o secţie de înmatriculare a autovehiculelor, deja înregistrat şi gata pentru a fi exploatat prin capitală şi prin împrejurimi.

Renault City K-ZE şi Dacia Spring sunt aproape în întregime identice, mai ales la capitolul tehnic. Ambele stau pe platforma CMF-A şi dispun sub capotă de un singur motor electric ce produce 33 kW (echivalentul a 45 CP) şi 125 Nm de cuplu, care este alimentat de o baterie litiu-ion cu o capacitate de 26.8 kWh (poate fi încărcată rapid 0-80% în 50 de minute).

Energia din baterie este suficientă pentru o autonomie de până la 225 km în ciclu WLTP sau chiar până la 295 km conform ciclului WLTP City (în dependenţă de stilul de condus, dar în mare parte trebuie să fie cu viteză mică). Viteza maximă este limitată la 125 de km/h.

Diferenţele notabile de la interior se ascund în detalii: diferite le sunt panourile de bord, volanurile, monitoarele centrale şi unele comenzi de pe consola centrală.

Atât Renault City K-ZE, cât şi Dacia Spring, sunt electromobile asamblate deocamdată doar în China, Spring urmând de acolo să fie importat în ţările europene începând de anul viitor.

City K-ZE este disponibil la moment şi oficial doar pe piaţa din China, acolo unde costă sub 10.000 de dolari fără subvenţii din partea statului. Respectiv, exemplarul ajuns la Chişinău de acolo ar fi fost adus.

Iată cum arată maşina în mai multe imagini:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/