Toyota îşi desfiinţează sub-brandul său american după 12 ani de existenţă

Compania Toyota a anunţat oficial că renunţă la sub-brandul său Scion, creat în anul 2003 cu scopul de a atrage clienţi americani tineri. Potrivit reprezentanţilor firmei nipone, Scion “şi-a îndeplinit misiunea”, iar acum toate automobilele care sunt pregătite pentru a fi vândute în 2017 vor fi redenumite în Toyota.

2012-Scion-xB-emblem

“Este un pas  înapoi pentru Scion, însă este un salt înainte pentru Toyota”, a spus directorul Scion America Jim Lentz.

“Am participat la startul mărcii Scion şi atunci scopul principal era atragerea clienţilor tineri şi stabilirea unui mod de lucru cu ei. Sunt foarte mândru că am reuşit să facem ce ne-am dorit”, a adăugat CEO-ul.

În acelaşi timp, Toyota a spus că toate modelele din gama actuală corespund preferinţelor clienţilor tineri, de aceea nu există necesitatea existenţei unui brand separat.

Scion-6

Începând cu luna august a acestui an, coupeul Scion FR-S, sedanul iA şi hatchback-ul iM, din gama anului 2017, vor fi redenumite, iar coupeul tC va ieşi de pe linia de producţie într-o modificaţie de “adio”.

Scion-9

De asemenea, prototipul Scion C-HR, prezentat la Salonul Auto de la Los-Angeles, va fi un produs de serie al Toyota.

Scion_C_HR_concept_014

Angajaţii companiei Scion nu îşi vor pierde locurile de muncă, ci vor fi transferaţi la sediul central al Toyota din Texas. Totodată, clienţii care deţin maşini Scion vor fi deserviţi în centrele Toyota.

În linii generale, pe toată durata existenţei sale, Scion a vândut peste un milion de maşini. 70 la sută din ele au fost cumpărate de clienţi care nu au avut niciodată un model Toyota, iar 50% sunt proprietari cu o vârstă mai mică de 35 de ani. Cei mai tineri conducători deţin coupeuri tC şi au o vârstă medie de 29 de ani.

Untitled-Scion

Cmentariile sunt închise