Porsche confirmă oficial o colaborare cu Red Bull Racing prin a anunța că o întrerupe

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Porsche a făcut astăzi, către ora amiezii, un anunţ important printr-un scurt comunicat de presă. A confirmat oficial că a avut o colaborare în ultimele luni cu echipa Red Bull Racing de Formula 1 şi administratorii săi (ceea ce anterior fusese doar la nivel de zvon), perioadă în care s-au purtat discuții cu privire la posibilitatea intrării Porsche în F1. Totuşi, cele două companii au ajuns acum împreună la concluzia că aceste discuții nu vor mai fi continuate. 

Motivul: Porsche spune că premisa a fost întotdeauna că un parteneriat se va baza pe picior de egalitate, care ar include nu doar un parteneriat în ce priveşte motoarele, ci și echipa. Acest lucru nu a putut fi realizat. Red Bull Racing nu a comentat deocamdată afirmaţiile prin vreo reacţie sau comunicat de presă lansat în paralel sau similar.

Odată cu modificările definitive ale regulilor, seria de curse rămâne totuși un mediu atractiv pentru Porsche, care va continua să fie monitorizat de compania auto din Stuttgart.

Nu se dau cărţile direct pe faţă, însă se subînțelege ce scop îşi propunea să atingă Porsche, cel de achiziționare a 50% din acţiunile companiei ce administrează activitatea echipei Red Bull Racing în Formula 1. În schimb, Red Bull GmbH ar fi obţinut acces la motoare marca Porsche sau poate chiar 50% proprietate dintr-o eventuală întreprindere mixtă care s-ar fi format.

Red Bull și Porsche au sperat să facă un anunț despre planurile lor de parteneriat încă de la Marele Premiu al Austriei de la mijlocul lunii iulie, însă iată că s-au răzgândit după ce discuțiile au mai continuat.

Șeful echipei Red Bull Racing, Christian Horner, a subliniat în ultimele săptămâni importanța păstrării independenței, a capacității sale de a reacționa rapid și că planurile pentru Red Bull Powertrains pentru 2026 continuă să progreseze, indiferent de posibilul partener.

Red Bull Powertrains este o companie producătoare de motoare de Formula 1, deținută de austriacul Red Bull GmbH. Compania a fost înființată în 2021 pentru a prelua exploatarea motoarelor de Formula 1 dezvoltate de Honda începând cu 2022, în urma retragerii producătorului japonez din sport după 2021.

„Echipa este cel mai mare activ de marketing la nivel global pentru Red Bull – de ce am compromite asta strategic pe termen lung?

Pentru 2026, suntem pe deplin angajați. Am recrutat pe câțiva dintre cei mai talentați specialişti din Formula 1 în cadrul Red Bull Powertrains, am creat o fabrică în 55 de săptămâni, cu standuri dyno complet puse în funcțiune, am construit primul nostru prototip de motor pentru 2026 și l-am pornit deja înainte de vacanța de vară.

Ne aflăm pe o traiectorie cu adevărat interesantă, care nu depinde de implicarea sau investiția din exterior, dacă există partenerul potrivit din punct de vedere strategic”, spusese Horner duminica trecută la Zandvoort.

Având în vedere că Audi ar urma să se conecteze cu Sauber din 2026, un anunţ în acest sens urmând să fie făcut cel mai probabil la începutul lui 2023, deoarece parteneriatul Sauber cu Alfa Romeo expiră la finalul acestui sezon, nu este clar ce opțiuni ar fi deschise pentru Porsche pentru 2026, dacă interesul său pentru F1 o va determina să-și mute atenția în altă parte.

Şeful Formula 1, Stefano Domenicali, a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că mai există şi alţi producători care aşteaptă să se alăture grilei dacă planurile Porsche nu vor fi îndeplinite.

Amintim că Audi şi-a propus să fie iniţial doar furnizor de motoare, motiv pentru care şi-a anunţat debutul în F1 din 2026:

Cmentariile sunt închise