(foto/video) Mazda anunţă un set de actualizări pentru CX-5 şi CX-8

Mazda a anunţat o serie de actualizări pentru modelele CX-5 şi CX-8. Printre acestea se numără şi unele de ordin tehnic, astfel încât acestea ar putea fi implementate ulterior şi în ţările din afara Japoniei.

În cazul lui CX-5, unul dintre cele mai bine vândute modele ale mărcii (peste trei milioane de exemplare, un sfert din volumul total al Mazda), producătorul i-a mărit puterea motorului turbo diesel Skyactiv-D de 2.2 litri, de la 190 CP (la 4.500 rpm) şi 445 Nm, până la 200 CP (la 4.000 rpm) şi 450 Nm.

Setul de motoare pe benzină în Japonia a rămas același: unitatea natural aspirată de 2.0 (156 CP) și 2.5 litri (188 CP), alături de motorul turbo de 2.5 litri (230 CP). Ultimul este acum disponibil drept opţiune pentru ediţia aniversară a SUV-ului.

O altă modificare de ordin tehnic ţine de cutia de viteze automată în şase trepte SKYACTIV-DRIVE: la apăsarea bruscă a acceleratorului, electronica face trecerea spre treptele inferioare mai rapid. De asemenea, prin actualizarea tehnologiei de control a motorului și a transmisiei, dar şi a forţei de operare a pedalei, capacitatea de reacție la apăsarea acceleratorului a fost sporită.

În habitaclu, pentru comoditate, ecranul central şi respectiv sistemul multimedia a fost actualizat. Pe planşa de bord poate fi acum instalat, în dependenţă de echipare, un ecran HD de 8.8 sau 10.25 inci în diagonală. Soluţia a permis echiparea standard a maşinii cu mai multe servicii online de comunicare în cadrul suitei Mazda Connected, care pot fi conectate şi cu aplicația pentru smartphone MyMazda.

În cazul lui CX-8, un SUV cu până la şapte locuri care este disponibil deocamdată doar în unele ţări din Asia, actualizările le includ pe cele anunţate pentru CX-5, pe lângă:

  • Lipsa celui mai slab benzinar de 2.0 litri;
  • Includerea unei funcţii hands-free care deschide și închide automat hayonul când se face un gest cu piciorul sub bara de protecţie;
  • Includerea unui încărcător wireless pe consola centrală;
  • Delimitarea mai pronunțată a nivelului de echipare de top Exclusive Mode prin: grilă de radiator cu aspect schimbat; o nouă culoare exclusivă pentru caroserie Platinum Quartz Metallic; jante noi din aluminiu de 19 inci cu design exclusiv; o bară de protecţie şi praguri laterale cu aplicaţii cromate; scaune cu tapiţerie matlasată pe părţile lor laterale; scaune individuale pe al doilea rând, reglabile electric şi cu o consolă centrală între ele.
https://youtu.be/DSir5bqoi9k

Într-un final, pentru modelele Mazda2, Mazda6, CX-5 şi CX-8 a fost introdusă specificaţia Black Tone Edition. În combinaţie cu vopseaua de caroserie Polymetal Grey Metallic se oferă mai multe accente negre contrastante, inclusiv în ce priveşte jantele. Iar în habitaclu accentul se pune pe: fie cusăturile roşii, fie tapiţeria de culoare roşie, în dependenţă de model.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/