(foto) Milioane de euro pentru rugină? Iată cât se cere într-un anunţ pentru un ZIS

0

Pe renumitul portal german de anunţuri mobile.de a fost scos la vânzare un automobil pentru care se cer tocmai 10 milioane de euro. Nu este vorba despre un exemplar al celor mai rare supercaruri din lume, ci despre o decapotabilă produsă în Uniunea Sovietică.

Un exemplar „unic” ZIS-101, aflat într-o stare deplorabilă şi plin de rugină, aşteaptă în Bratislava (Slovacia) ca cineva să vină să îl ia.

Proprietarul a indicat că maşina a fost înregistrată pentru prima dată în ianuarie 1947, are un parcurs de doar 1.000 de km şi un propulsor care produce 72 de CP.

Vezi şi: (foto) Istoria automobilelor sovietice. Toate maşinile erau copii fidele a celor din Occident

Colegii de la auto.mail.ru scriu că autorul anunţului a indicat greşit modelul. Primele maşini în caroserie „phaeton” au fost ZIS-102 şi acestea au fost lansate în doar câteva exemplare. Mai mult, niciunul nu a fost păstrat până în prezent.

De asemenea, jurnaliştii ruşi mai specifică faptul că exemplarul în cauză este un ZIS-110B, construit în perioada anilor 1949-1957.

Vezi şi: Top 10 automobile ruseşti de care nu aţi auzit sau nu le-aţi văzut niciodată (foto)

În general nu este clar pentru ce se cer atâţia bani, când anul producţiei nu a fost indicat corect. O suspiciune mai stârneşte şi levierul ciudat al transmisiei ZIS-ului, dar şi o Toyota Land Cruiser avariată care stă alături.

Curios mai este că pe acelaşi portal se mai vinde un ZIS-110 aflat într-o stare ideală. Acesta a fost înregistrat în anul 1946, are 180.000 de km parcurşi, se află actualmente în Koln şi are un preţ de 8.5 milioane de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata