(foto) Milioane de euro pentru rugină? Iată cât se cere într-un anunţ pentru un ZIS

Pe renumitul portal german de anunţuri mobile.de a fost scos la vânzare un automobil pentru care se cer tocmai 10 milioane de euro. Nu este vorba despre un exemplar al celor mai rare supercaruri din lume, ci despre o decapotabilă produsă în Uniunea Sovietică.

Un exemplar “unic” ZIS-101, aflat într-o stare deplorabilă şi plin de rugină, aşteaptă în Bratislava (Slovacia) ca cineva să vină să îl ia.

Proprietarul a indicat că maşina a fost înregistrată pentru prima dată în ianuarie 1947, are un parcurs de doar 1.000 de km şi un propulsor care produce 72 de CP.

Vezi şi: (foto) Istoria automobilelor sovietice. Toate maşinile erau copii fidele a celor din Occident

Colegii de la auto.mail.ru scriu că autorul anunţului a indicat greşit modelul. Primele maşini în caroserie “phaeton” au fost ZIS-102 şi acestea au fost lansate în doar câteva exemplare. Mai mult, niciunul nu a fost păstrat până în prezent.

De asemenea, jurnaliştii ruşi mai specifică faptul că exemplarul în cauză este un ZIS-110B, construit în perioada anilor 1949-1957.

Vezi şi: Top 10 automobile ruseşti de care nu aţi auzit sau nu le-aţi văzut niciodată (foto)

În general nu este clar pentru ce se cer atâţia bani, când anul producţiei nu a fost indicat corect. O suspiciune mai stârneşte şi levierul ciudat al transmisiei ZIS-ului, dar şi o Toyota Land Cruiser avariată care stă alături.

Curios mai este că pe acelaşi portal se mai vinde un ZIS-110 aflat într-o stare ideală. Acesta a fost înregistrat în anul 1946, are 180.000 de km parcurşi, se află actualmente în Koln şi are un preţ de 8.5 milioane de euro.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/