(foto) Modelele Lexus LC 500 şi LC 500h au primit câteva update-uri esenţiale pentru gama anului 2021

Este calitatea esențială a mărcii Lexus, ca fiecare model din gama sa să fie supus unei îmbunătățiri continue, inginerii explorând în mod constant modalități de a face mai bun fiecare detaliu. Această abordare minuțioasă a atins coupeul Lexus LC, pregătit pentru gama anului 2021, marcând o evoluție a calităților acestei maşini premium flagship.

Potrivit niponilor, rafinamentele detaliate consolidează conexiunea dintre șofer și mașină, îmbunătățesc modul de operare și manevrabilitatea, oferă noi opțiuni de stil și îmbunătățesc capacitățile sistemului multimedia.

Ce a apărut nou:

  • În mod semnificativ, greutatea nesuspendată a mașinii a fost redusă cu aproape 10 kg, datorită în principal modificărilor la suspensie, inclusiv prin utilizarea unor brațe inferioare din aluminiu, bare anti-ruliu mai ușoare şi goale pe interior, cu un diametru revizuit, dar şi folosirii unui nou material de înaltă rezistență pentru arcuri.
  • În cazul în care se aleg, jante din aliaj forjat de 21 de inci au, de asemenea, o construcție mai ușoare.
  • Odată ce s-au făcut economii de greutate, accentul a fost pus pe actualizarea suspensiei pentru o cursă mai lină, mai moale. Comenzile electronice ale amortizoarelor frontale au fost ajustate. Rigiditatea barei posterioare anti-ruliu a fost mărită.
  • Pentru un control mai bun al vehiculului în intervale de viteză medie și mare, sistemul Vehicle Stability Control (VSC) a primit o nouă funcție Active Cornering Assist (ACA). Acest lucru ajută la controlul virajelor prin asigurarea frânării roților interioare în conformitate cu accelerația laterală a vehiculului.
  • Lexus a făcut modificări la transmisia automată Direct Shift cu 10 trepte, cu scopul de a îmbunătăți conducerea de zi cu zi, în ceea ce inginerii se referă ca fiind “zona activă” (de obicei şoferii folosesc doar 50-70% din intervalul de accelerație). Transmisia Direct Shift permite turațiilor motorului să crească în interval pentru a spori senzația de accelerație înainte de a trece la următoarea treaptă de viteză. Modul downshifting în sistemul Multi Stage Hybrid de pe LC 500h a fost, de asemenea, actualizat.
  • În materie de design, o opţiune rămâne a fi acoperişul făcut integral din fibră de carbon.
  • Paleta de culori pentru caroserie include nuanţele: F White, Dark Grey, Sonic Silver, Sonic Titanium, Solid Black, Radiant Red, Flare Yellow şi Deep Blue, la care se adaugă Blazing Carnelian şi  Terrane Khaki, care se găsea anterior pe LC Limited Edition.
  • Scaunele pe care le are modelul LC sunt exclusive pentru el. Schemele de culori interioare noi sunt  Flare Red şi Manhattan Orange.
  • Pentru gama anului 2021, modelele Lexus LC Coupe primesc un sistem multimedia actualizat, controlat pe un monitor de 10.3 inci. Acesta are facilitatea unui ecran divizat care permite vizualizarea și operarea simultană a diferitelor funcții, inclusiv controlul sistemului audio şi a celui de climatizare.
  • Pentru toate modelele se oferă în echipare standard suport al interfețelor Apple CarPlay şi Android Auto, telefoanele putând fi conectate la maşină wireless, fără niciun fel de cablu.
  • Toate modelele LC 500 și 500h sunt echipate standard cu Lexus Safety System+. Complexul include sistemul  Pre-Collision System cu detectare de pietoni,  Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert cu Keep Assist, Traffic Sign Recognition şi Automatic High Beam, pe lângă opționalele Blind Spot Monitor şi Rear Cross Traffic Alert.

Amintim că modelul Lexus LC 500 este dotat cu un motor V8 de 5.0 litri (477 CP), conectat la un eşapament cu supape active şi cuplat la transmisia cu 10 trepte, prin care automobilul poate face 0-100 km/h în 4.7 secunde.

Iar modelul LC 500h combină un motor pe benzină V6 de 3.5 litri şi două electromotoare, care generează în total 359 CP. Sistemul Multi Stage Hybrid permite maşinii să ruleze cu viteze de până la 140 km/h cu benzinarul deconectat.

Modelele actualizate vor putea fi comandate din această vară.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/