(foto) Neobișnuitul Mercedes-AMG PureSpeed a fost scos la teste

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-AMG începe faza finală de dezvoltare a automobilului sport exclusivist PureSpeed, care și-a sărbătorit premiera mondială sub formă de concept în mai 2024.

Prototipurile modelului în serie limitată sunt în prezent supuse unor test drive-uri pe drumuri diferite din nordul Italiei, înainte de a se îndrepta spre sud, spre pista de testare de mare viteză din Nardò.

Designul radical, o mașină de performanță complet deschisă, cu două locuri, fără acoperiș și fără parbriz, este un omagiu adus curselor și trebuie să își dovedească valoarea în acest program de testare pe un total de peste 3000 km.

Mercedes-AMG PureSpeed

În timpul acestor deplasări, echipa de dezvoltare se concentrează pe un spectru larg de sarcini – necesare pentru testarea calității ridicate a modelului cu două locuri în condiții reale de condus. Acestea asigură funcționalitatea și interacțiunea tuturor sistemelor și componentelor. De asemenea, conceptul spectaculos de caroserie este evaluat în situații variate pentru respectarea standardelor de calitate exigente.

În plus, experții efectuează reglaje fine în condiții de manevrare extrem de dinamică și la viteze mari pe pista de testare. Testarea totală a vehiculului pe drumurile publice este realizată în colaborare cu partenerul de proiect Pininfarina, experți renumiți în proiecte specializate de volum mic!

Unul dintre punctele de atracție ale modelului cu două locuri este sistemul HALO, care înlocuiește montanții A frontali. Acest element este derivat direct din vârful sporturilor cu motor și protejează ocupanții în cazul unui accident.

La fel ca în F1, sistemul de siguranță optimizat aerodinamic din Mercedes-AMG PureSpeed constă într-o bară curbată fixată pe caroseria vehiculului. Două căști, de asemenea optimizate aerodinamic, asigură protecție suplimentară și au fost proiectate și produse exclusiv pentru roadster.

Producția mică este limitată la 250 de exemplare și rezervată doar câtorva entuziaști și colecționari. Inspirată de mașinile de curse legendare, combinația dintre estetica de curse inimitabilă și performanța dinamică excepțională face din Mercedes-AMG PureSpeed o mașină de condus unică pentru cunoscători.

Pe final se menționează că acesta este primul model din noua serie ultra limitată Mercedes-Benz Mythos!

Cmentariile sunt închise