(video) Premieră specială: Noul Mercedes-AMG PureSpeed Concept

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-AMG PureSpeed Concept a fost dezvăluit cu câteva zile înaintea Marelui Premiu de Formula 1 de la Monaco. Designul radical al unei mașini de performanță complet deschise, cu două locuri, fără acoperiș sau parbriz, este un omagiu adus curselor auto.

Conceptul oferă o avanpremieră a primului model din seria extrem de limitată de mașini Mercedes-Benz Mythos.

Premiera mondială a avut loc într-un cadru exclusivist. Vehiculul a fost dezvăluit pe un ponton plutitor în portul principatului Monaco, iar printre invitații impresionați s-au numărat și piloții Lewis Hamilton și George Russell.

Caracteristici cheie:

  • Nu se menționează deocamdată ce ascunde sub capotă și ce model exact stă la bază, GT sau SL.
  • Se remarcă printr-un sistem HALO, adus din Formula 1, care înlocuiește un montant A tradițional. Acesta protejează capul pasagerilor în cazul unui accident soldat cu răsturnare. Suportul este conectat la caroseria vehiculului și a fost optimizat din punct de vedere aerodinamic.
  • Se vor mai oferi două căști optimizate aerodinamic, special concepute și fabricate pentru Concept Mercedes-AMG PureSpeed. Câmpul de vizibilitate ca în Formula 1 devine astfel o realitate pentru două persoane.
  • Interiorul adaugă și alte puncte de atracție, cu un concept unic de culori și echipamente, precum și cu un ceas personalizat proiectat de IWC Schaffhausen pe planșa de bord.
  • Multe caracteristici de design au fost inspirate de hipercarul Mercedes-AMG ONE. Părțile tehnice, tăiate din fibră de carbon, vizibile din secțiunea inferioară, oferă un contrast puternic cu formele senzuale și rotunjite din partea superioară a vehiculului.

Designul jantelor este caracterizat de un capac unic din fibră de carbon

  • Cele de pe roțile posterioare sunt complet închise pentru a îmbunătăți aerodinamica. Capacele frontale sunt deschise pentru a optimiza fluxul de aer în partea frontală pentru răcirea frânelor și a crește forța de apăsare.
  • Tipice pentru o mașină sport sunt capota lungă și partea frontală foarte joasă, cu un “nas de rechin” pronunțat. Designul frontal este similar cu cel al Mercedes-AMG ONE, cu o priză de aer inferioară largă cu inscripția AMG și o stea Mercedes de culoare închisă, cromată. La acestea se adaugă capota sportivă, optimizată aerodinamic, cu o ieșire de aer suplimentară. Deflectoarele mici și transparente din față și din lateral direcționează vântul peste habitaclu.
  • Munca de precizie a echipei de design poate fi văzută și în panourile de pe pragurile laterale cu filcsuri aerodinamice. Umerii musculoși de deasupra roților spate, acolo unde există și un ecartament lărgit, se îmbină cu capacul elegant al portbagajului și cu șorțul spate care accentuează lățimea.
  • Multe alte detalii de design aduc, de asemenea, un omagiu motorsportului. Cele două cocoașe din spatele scaunelor amintesc de mașinile de curse legendare, cum ar fi 300 SLR.
  • Iar vopseaua atrăgătoare – într-un gradient de culoare de la Le Mans red la gri grafit cu un model AMG negru – face aluzie la schema de culori a mașinii Mercedes victorioase la cursa Targa Florio din 1924 din Sicilia.

Conceptul, care este de fapt un prototip preproducție, se va transforma într-o serie de mașini strict limitată la numai 250 de exemplare. Modelul va fi disponibilă doar pentru cei mai dedicați entuziaști și colecționari Mercedes-Benz.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise