Mercedes-Benz anunţă un schimb al politicii de modele. Pariul principal este pe lux

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-Benz a găzduit astăzi pe Coasta de Azur un eveniment numit Economics of Desire, în care a dezvăluit o strategie actualizată şi un schimb al politicii de modele. Evenimentul a subliniat viitorul Mercedes-Benz în calitate de producător dedicat de autoturisme de lux și a oferit detalii despre cursul său strategic. 

Compania se va concentra și mai mult pe lux, își va crește portofoliul de produse, își va accelera drumul către un viitor complet electric și va viza o profitabilitate mai ridicată din punct de vedere structural.

Anunţuri cheie:

  • Mercedes-Benz își va recalibra portofoliul de produse, alocând peste 75% din investițiile sale pentru a dezvolta produse pentru cele mai profitabile segmente de piață. Accentul sporit asupra luxului vine ca urmare a cererii în creștere a clienților din acest segment. În 2021, Mercedes-Benz S-Class a înregistrat o creștere de 40%, în timp ce Mercedes-AMG și Mercedes-Maybach au stabilit, de asemenea, noi recorduri. 
  • Ca parte a acestei strategii accentuate, Mercedes-Benz își propune să crească cota de vânzări a vehiculelor sale de top cu aproximativ 60% până în 2026 (față de 2019), intenționează să obțină o creștere mai bună a calității și o creștere suplimentară semnificativă a profitabilității și rezilienței, luptând pentru un obiectiv de marjă operațională de aproximativ 14% până la jumătatea deceniului, în condiții favorabile de piață. Acest accent mai mare pe vârful pieței auto ar trebui să permită companiei să ofere un rezultat financiar puternic chiar și în condiții de piață mai dificile.
  • Decizia strategică a companiei de a deveni complet electrică până în 2030 – unde piaţa va permite – și ambiția de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2039 sunt elemente esențiale pentru a spori legătura dintre lux și sustenabilitate.
  • În viitor, Mercedes-Benz se va concentra pe trei categorii de produse: Top-End Luxury, Core Luxury și Entry Luxury.
  • În segmentul Top-End Luxury, portofoliul de produse va cuprinde:
    • toate vehiculele mărcilor Mercedes-AMG și Mercedes-Maybach.
    • modelele Top-End de la Mercedes-EQ, inclusiv EQS și EQS SUV.
    • modelele Mercedes-Benz S-Class, G-Class şi GLS.
    • modele în ediție limitată și realizate exclusiv în cadrul colaborărilor.
  • Mercedes-Maybach își va extinde oferta de produse în segmentul Top-End, iar modelul de top va fi Mercedes-Maybach EQS, programat pentru lansare pe piaţă în 2023. Este gândit şi un Mercedes-Maybach SL! În plus, sunt în curs de evaluare pașii de extindere a familiei de produse G-Class.
  • Mercedes-Benz a anunțat, de asemenea, un nou program de mașini de colecție ultra-exclusive – MYTHOS Series. Aceste mașini – produse într-un tiraj limitat – vor fi puse la dispoziția exclusivă a celor mai dedicați entuziaști și colecționari ai Mercedes-Benz. Fiecare mașină din seria MYTHOS își va propune să-și câștige locul alături de panteonul istoric al mărcii.
Teaserul unui speedster pe baza noului SL
  • Core Luxury reprezintă nucleul mărcii, cuprinzând în prezent gamele de modele Mercedes-Benz C-Class, E-Class și derivatele acestora, care au de obicei cele mai mari volume de vânzări. Compania intenționează să folosească segmentul pentru a introduce modele electrice într-un interval de timp accelerat, folosind platforma EVA2 (EQE, EQE SUV) și apoi MB.EA.
  • Noul E-Class va veni pe piață anul viitor și va indica calea de urmat pentru segment. Această categorie de produse va crește, de asemenea, prin adăugarea unui alt model bazat pe platforma EVA2 și conceput special pentru piața din China.
  • Noul punct de intrare în portofoliului Mercedes-Benz este redefinit cu următoarea generație de vehicule. În segmentul Entry Luxury, Mercedes-Benz va reduce numărul de variante de modele de la șapte la patru, ridicând în același timp semnificativ substanța tehnologică a acestor produse. De exemplu, noul sistem de operare MB.OS va fi lansat în 2024 cu următoarea platformă compactă MMA. Primul produs al noii platforme va prezenta calea de urmat. Aceste schimbări vor repoziționa Mercedes-Benz în segment, bazându-se mai exact pe dorințele clienților cu discernământ.
  • Clientul este punctul focal. Aceasta a fost întotdeauna regula numărul unu pentru Mercedes-Benz și va câștiga și mai mult accent în viitor. Experiența de cumpărare și călătoria clientului joacă un rol central în segmentul de lux. Având în vedere acest lucru, compania a stabilit noi canale de marketing și vânzări – online și offline – și a planificat măsuri suplimentare care să ofere o călătorie fără probleme pentru clienți. Compania presupune că până în 2025, peste 80% din vânzările din Europa vor fi vânzări directe.
  • Când va configura un vehicul în viitor, clientul va putea alege dintr-un număr de pachete de echipamente diferite, în funcție de preferințe și cerințe regionale. Acest lucru va simplifica și accelera configurarea online și va duce, de asemenea, la un nivel mai rapid și mai ridicat de disponibilitate pentru client, precum și la o reducere semnificativă a complexității pentru companie. Gruparea pachetelor de opțiuni este de așteptat să aibă, de asemenea, un efect pozitiv asupra valorilor reziduale, deoarece un nivel mai ridicat de echipamente este disponibil și pentru variantele de bază.
  • În paralel, Mercedes-Benz optimizează setările din locațiile fizice de vânzare. Printre primele exemple în acest sens se numără magazinul AMG din Dubai, care și-a deschis porțile în decembrie 2021, și Atelierul Maybach din Shanghai, care se va deschide în câteva luni. Interacțiunea personală cu clienții rămâne coloana vertebrală a prezenței și vânzărilor brandului. Experiența din viața reală este crucială pentru clienții Mercedes-Benz, oferindu-le posibilitatea de a vedea un vehicul nou pentru ei înșiși, de a-l experimenta cu toate simțurile și de a-l conduce.

Cmentariile sunt închise