(update) Se anunţă restricţii de circulaţie în capitală din cauza vizitei preşedintelui francez Emmanuel Macron

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 10:30) La acest moment mai mulți polițiști se află pe străzile din capitală pentru fluidizarea traficului, asigurarea ordinii și securității publice în legătură cu vizita președintelui francez Emmanuel Macron.

În context, Poliția îndeamnă atât pietonii, cât și conducătorii auto să respecte regulile de circulație şi semnalele impuse de polițiști, pentru a evita posibile încălcări ale ordinii de drept.

Unitățile de transport care vor îngrădi accesul în timpul deplasări delegației vor fi ridicate și transportate la parcarea specială!

Pentru evitarea incidentelor neplăcute, recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de colegii din trafic.

Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politețea rutieră, nu blocaţi intersecţiile și accesul pe străzi, în special cele cu sens unic.


(8:23, ştire iniţială) Președintele francez Emmanuel Macron va întreprinde astăzi o vizită oficială de lucru în Republica Moldova. Inspectoratul General al Poliției anunță că, pe unele străzi din capitală (nu se numesc din motive evidente de securitate), circulația va fi restricționată.

Pe toată perioada aflării oficialului pe teritoriul țării noastre, Poliția va asigura ordinea publică și securitatea traficului rutier. Astfel:

  • se solicită șoferilor să nu parcheze unitățile de transport pe principalele artere ale orașului pe tot parcursul zilei;
  • pentru a nu perturba traficul rutier, cetățenii sunt îndemnați să opteze pentru transportul public, în special pentru centrul capitalei.
  • toate persoanele sunt îndemnate să dea dovadă de respect reciproc și conformare la indicațiile polițiștilor.

Liderul francez va fi întâmpinat de președintele Maia Sandu la ora 13:30, la Reședința de Stat de pe strada Nicolae Iorga, 23. Tot acolo vor avea loc discuțiile dintre cei doi șefi de stat.

Din program mai face parte o vizită la Alianța Franceză din Moldova (strada Sfatul Țării, 18).

Astfel spus, în perimetrul acestor străzi şi a celor apropiate, circulația se va desfășura cu o anumită dificultate! Aveţi deci în vedere!

Cmentariile sunt închise