(foto) No comment: Prin țară se instalează 33 de stații de așteptare, fiecare costând cât un automobil nou

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Imagini din ”culisele” noii stații de așteptare din raionul Orhei au apărut în spațiul online.


Administrația de Stat a Drumurilor informează că sunt în plină desfășurare lucrările de instalare și amenajare a unor pavilioane auto de așteptare pe drumurile publice naționale. Din acelea de care Republica Moldova își permite…

„Lucrările de construcție a stațiilor auto pentru pasageri sunt parte a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii rutiere și de transport public, destinate să faciliteze călătoriile și să ofere confort și siguranță utilizatorilor de drum.”

Pavilioanele sunt construite în conformitate cu un proiect de tip modern, evidențiind un design inovator și funcțional. Aceste construcții metalice cu structură ușoară și panouri de sticlă securizată sunt dotate cu scaune din lemn, urne de gunoi, stâlpi de iluminat stradal și două panouri fotovoltaice. De asemenea, proiectul include amenajarea și construcția trotuarului pentru a asigura un mediu complet și funcțional pentru utilizatori.

Până în prezent au fost construite 19 pavilioane auto în raioanele Orhei, Rezina, Telenești, Drochia, Rîșcani, Soroca, Florești, Șoldănești, Chișinău, Strășeni, Călărași, Ungheni și Fălești. Lucrările de instalare a încă 14 stații sunt în desfășurare în alte sectoare ale țării, precum Cimișlia, Căușeni, Taraclia, Anenii Noi, Hîncești și altele. În total, proiectul prevede construcția a 33 de stații de așteptare.

Lucrările se desfășoară conform Programului privind repartizarea mijloacelor Fondului Rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2023, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 73 din 22.02.23.

„Prin implementarea pavilioanelor auto de așteptare pe drumurile publice naționale, călătorii vor aștepta transportul public doar în locurile special amenajate, vor beneficia de comoditate și protecție pe timp de ploaie, furtună, arșiță.”

Toate bine și frumoase, dar până când s-a aflat cât costă o astfel de stație, fapt care a stârnit discuții în spațiul online. Mold-Street.com a identificat că acestea sunt construite de către câștigătorii unor licitații organizate în acest sens. Sumele găsite variază între 178.240 și 223.000 de lei (echivalentul a 9.300-11.635 de euro).

De sumele date, pe diverse platforme online, se pot găsi stații mult mai interesante, futuriste și chiar mai ieftine dacă sunt luate câteva, fiind dotate inclusiv cu panouri LED. Nu mai spunem că banii sunt suficienți pentru a cumpăra fie un bun automobil rulat, fie chiar unul nou (de exemplu, un KIA Picanto cu cinci ani garanție costă 9.500 de euro), de pe piața locală.

Având un astfel de preț, aceste stații ar fi bine de asigurat! Dacă se vor găsi în timp răufăcători care să le strice, din ai cui bani credeți că vor fi reparate, nu tot dintr-ai noștri care suplinesc Fondul Rutier?…

Cmentariile sunt închise