(foto) Noua generație Toyota Mirai îşi face debutul în calitate de prototip! Schimb radical de design și autonomie mai mare

Toyota Mirai a devenit acum câţiva ani primul automobil de serie, electric, care este alimentat nu de energia dintr-o baterie, ci dintr-o instalaţie specială alimentată cu hidrogen! A marcat la timpul său o adevărată revoluţie şi iată că în primii patru ani de existenţă, compania spune că a reuşit să comercializeze circa 10.000 de exemplare.

Potrivit standardelor industriei moderne cifra nu este una impresionantă, dar alți producători care încearcă noua unitate de propulsie proprie şi au deja produse pe baza acesteia, nu se pot lăuda cu acest lucru.

În speranţa de a face tehnologia şi mai populară, Toyota a pregătit prototipul deja noii generaţii Toyota Mirai, un autovehicul care îşi va marca debutul la Salonul Auto de la Tokyo spre sfârşit de octombrie!

Actuala Toyota Mirai

Prima generaţie Mirai şi încă actuala este făcută pe baza modelului Prius şi cu greu poate fi numită extraordinar de simpatică. Se pare că Toyota a înțeles acest lucru, și, prin urmare, şi-a propus să facă noua maşină pe hidrogen mai emoțională și mai atractivă. Potrivit dezvoltatorilor, ei şi-au dorit ca clienții să aleagă Mirai nu numai pentru faptul că este un automobil sută la sută ecologic (din eşapament se emană doar apă), dar în baza tuturor calităților sale la un loc.

Drept urmare noul Mirai a spus adio platformei lui Prius şi a urcat pe baza arhitecturii TNGA-N cu tracţiune spate, aceeaşi care este utilizată pe sedanul Toyota Crown pentru piața japoneză. Proporțiile acum sunt decente, capota este mai lungă, iar cabina este împinsă la maxim spre spate. Chiar şi dimensiunea jantelor a crescut până la mărimea generoasă de 20 de inci.

În comparație cu prima generație, ampatamentul a crescut cu 140 mm (aceiași 2.920 mm ca şi în Crown). În lungime este mai lung cu 85 de mm (4.975 mm), mai lat cu 70 mm (1.885 mm) și mai scund cu 65 mm (1.470 mm).

Interiorul a fost, de asemenea, transformat radical. Ecranul principal cu panoul de bord nu se mai găseşte pe centrul superior al planşei de bord, dar acum în mod tradiţional în spatele volanului şi încă e complet digital. În dreapta sau în stânga volanului, în dependenţă de piaţa de desfacere, va sta de acum un ecran tactil cu o diagonală de 12.3 inci pe care va fi operat un nou sistem multimedia.

Consola centrală conţine doar un levier compact al cutiei de viteze, un panou de control al sistemului de climatizare, două suporturi pentru pahare şi o suprafaţă generoasă pentru încărcarea wireless a telefonului mobil.

Numărul de locuri în habitaclu a crescut de la patru la cinci, deşi nu se ştie cine va sta pe locul din mijlocul banchetei spate, asta pentru că tunelul central a fost făcut destul de generos din cauza platformei cu tracţiune spate. Dar poate vor rezolva problema pe modelul de serie…

La Salonul Auto de la Tokyo noul Mirai va fi prezentat doar în calitate de concept şi nu există deocamdată detalii despre partea tehnică. Ni se spune doar că modelul va folosi o nouă generaţie de generator electrochimic, iar autonomia îi va creşte cu 30%, în mare parte datorită rezervoarelor mai voluminoase de stocare a hidrogenului (pentru modelul actual se declară o cifră oficială de până la 500 de km).

Noua Toyota Mirai ar trebui să devină paralel şi mai agilă. Producătorul promite deja o dinamică îmbunătățită, un centru de greutate coborât și un corp mai rigid, toate care vor contribui la o manevrabilitate interesantă.

Noua generaţie Mirai va fi lansată pe piaţă la sfârşitul lui 2020, iniţial acasă în Japonia, Europa şi Statele Unite ale Americii.

Vezi alte maşini Toyota ce vor fi la Salonul Auto de la Tokyo: Jocurile Olimpice de la Tokyo vor impresiona multă lume, inclusiv prin transportul futurist oferit de Toyota

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise