(foto) Noul MINI Countryman – primele detalii. Este aproape similar în mărimi cu BMW X1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Una dintre cele două mari premiere ale mărcii MINI din acest an va fi noul Countryman din a treia generație. Testele sale se apropie de sfârşit, iar compania a dat publicității primele detalii esențiale.

Noutatea principală este că noul Countryman va crește din nou vizibil în dimensiune. Dacă primul Countryman avea o lungime de 4.097 mm, iar al doilea de 4.299 mm, atunci noul model are 4.429 mm (BMW X1 are 4.500 mm)! De asemenea, a devenit mai zvelt cu aproximativ șase centimetri: până la 1.613 mm (BMW X1 are 1.642 mm). 

Toate aceste cifre nu ne spun nimic altceva decât că va fi cel mai mare MINI din istorie! Din punct de vedere al dimensiunilor, un astfel de Countryman este deja comparabil cu BMW X1 și Mercedes-Benz GLA!

În conformitate cu noua politică a mărcii britanice, decorul de la exterior şi interior va fi simplificat. Ideea respingerii utilizării ornamentelor cromate este concepută pentru a reduce utilizarea materialelor scumpe și care nu sunt ecologice. 

Materialele reciclate precum poliester reciclat (obţinut din sticle PET şi resturi de covoare) vor fi utilizate pe scară largă pentru producția de planşe de bord, volan, ornamente pentru tavan și podea (precum și pentru covoraşe). Chiar şi jantele din aliaj uşor vor fi realizate din aluminiu reciclat în proporţie de 70%.

Noul Countryman va păstra platforma UKL cu motor montat transversal și tracțiune față principală. Va exista o vreme şi cu motoare termice, dar încă nu există informații despre acestea. Dar pentru prima dată vor exista motorizări complet electrice și există deja publicate ale lor caracteristici de bază.

Noul Countryman SE All4 cu tracțiune integrală va fi primul MINI electric cu AWD şi echivalentul tehnic al noului BMW iX1, cu două motoare electrice care furnizează maximum 313 CP pentru o perioadă scurtă de timp. Capacitatea bateriei de sub podea este de 64.7 kWh şi ar trebui să fie suficientă pentru aproximativ 450 km autonomie. Va exista și un Countryman E cu tracțiune față, respectiv cu un singur motor electric de 191 CP.

Noul crossover va fi primul MINI fabricat în Germania. Prima generație Countryman a fost produsă în Austria la uzina Magna Steyr, a doua generație în Olanda la VDL Nedcar, iar viitorul crossover va fi făcut la fabrica BMW din Leipzig.

Debutul noului Countryman va avea loc în a doua jumătate a anului. Iar a doua premieră importantă de la MINI va fi Hatchback-ul de nouă generaţie, surprins de curând în Los Angeles fără niciun camuflaj.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/