(foto) Noul Nissan Note este Maşina Anului în Japonia. Cel mai bun design îl are BMW Seria 4

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi 10 decembrie, în Japonia, a fost anunțat câștigătorul competiției naționale „Mașina Anului 2021-2022”. Marele titlu i-a fost atribuit modelului compact Nissan Note, model disponibil deocamdată doar în această ţară, a treia generaţie a căruia a fost lansată în decembrie 2020.

Note a primit 335 de puncte de la juriu – semnificativ mai mult decât ceilalți finalişti. Al doilea loc a fost împărțit de duoul Toyota GR86 şi Subaru BRZ (264 de puncte), iar al treilea l-a ocupat Honda Vezel (HR-V) cu 227 de puncte.

Juriul a ţinut să-şi argumenteze alegerea maşinii care împarte platforma cu cel mai nou Renault Clio:

„Combinația dintre platforma nou dezvoltată cu o calitate semnificativ mai bună a condusului și a doua generație a sistemului e-POWER a schimbat semnificativ conceptul de mașină compactă tradițională. E-POWER, care a evoluat de la versiunea anterioară, are caracteristici modificate fin în funcție de model și sistem de propulsie. S-a evaluat din nou că funcționarea lină a motorului automobilului, care poate juca și rolul unui electromobil cu baterie, poate fi experimentată la un preț accesibil prin instalarea unui sistem hibrid de serie excelent.”

„Un alt punct forte al noului Note a fost selecția mare de versiuni: pe lângă versiunea standard, există una numită Note Aura care se distinge prin caroserie, design și tehnologie, una cu iz sportiv Aura NISMO și una în stil cross Note Autech Crossover. În special, Note Aura a fost adesea evaluată pentru interiorul și exteriorul de înaltă calitate. Se remarcă și funcționarea stabilă datorită controlului excelent al sistemului e-POWER 4WD.”

Amintim că a doua generaţie a sistemului e-POWER aparține tipului secvențial, adică roțile se rotesc doar datorită motoarelor electrice, iar benzinarul ardere internă este folosit exclusiv ca generator de energie și încarcă bateria cu aceasta.

Anul acesta premiul a fost acordat pentru a 42-a oară în istoria concursului. Mașinile candidate au fost selectate în baza următoarelor condiții: trebuiau să intre pe piața locală în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 octombrie 2022, iar vânzările preconizate trebuiau să depășească 500 de exemplare.

În top 10 au mai urmat după primele trei: Mitsubishi Outlander (206 puncte), Volkswagen Golf/Golf Variant (168 puncte), Toyota Mirai (104 puncte), Chevrolet Corvette (81 puncte), Mercedes-Benz C-Class (51 puncte), Toyota Land Cruiser (45 puncte), familia de modele BMW Seria 4 (19 puncte).

Suplimentar, distincţia Cea mai bună maşină de import a anului a fost acordată lui VW Golf; Maşina Anului cu cel mai bun design este BMW Seria 4; Cea mai tehnologizată maşină a anului a fost considerată noul Mitsubishi Outlander; Maşina sport a anului este noul Corvette, iar kei car-ul anului este Honda N-ONE.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/