(foto) Noul Porsche 911 a primit cutie de viteze manuală şi alte câteva dotări interesante

Veste din Stuttgart pentru fanii purişti Porsche! O transmisie manuală cu șapte trepte poate fi comandată acum pentru toate modelele 911 Carrera S și 4S, ca alternativă la transmisia standard PDK cu opt trepte şi asta fără careva costuri suplimentare.

Transmisia manuală este combinată cu pachetul Sport Chrono și, prin urmare, va fi aleasă de cei care îşi găsesc plăcerea în condus prin a comuta rapoartele în mod clasic.

De asemenea, o serie de noi opțiuni de echipamente vor fi oferite acum pentru seria 911 Carrera, care anterior nu au fost disponibile. Printre acestea se numără Porsche InnoDrive, care este deja familiar pe modelele Panamera și Cayenne, precum și o nouă funcție Smartlift pentru puntea din faţă.

Transmisia manuală cu șapte trepte de viteză pentru 911 Carrera S și 4S vine întotdeauna în combinație cu pachetul Sport Chrono. De asemenea, este inclus Porsche Torque Vectoring (PTV) cu distribuție variabilă a cuplului prin intervenții de frânare controlate pe roțile din spate și o blocare diferenţială mecanică spate cu o acţiune asimetrică de blocare.

Această configurație generală va atrage în primul rând șoferii cu ambiții sportive, care vor aprecia, de asemenea, noul indicator de temperatură al anvelopelor. Această funcție suplimentară din pachetul Sport Chrono a fost introdusă cu noul 911 Turbo S. Indicatorul de temperatură este combinat cu indicatorul de presiune al anvelopei.

La o temperatură scăzută a anvelopei, barele albastre avertizează cu privire la reducerea aderenței rutiere. Pe măsură ce anvelopele se încălzesc, culoarea indicatorului se schimbă în alb-albastru și apoi se schimbă în alb odată ce temperatura de funcționare a fost atinsă și este disponibilă o aderență maximă posibilă. Sistemul este dezactivat și barele sunt ascunse atunci când anvelope de iarnă sunt montate.

În combinație cu transmisia manuală, pachetul Sport Chrono oferă, de asemenea, o funcție automată de rev-match. Când conducătorul auto comută cutia într-o treaptă inferioară, această funcție deschide automat supapa de acceleraţie pentru a crește viteza motorului și a-l adapta la rpm-urile mai mari din treapta inferioară, pentru downshifts-uri netede, prevenind astfel efectele de schimbare a sarcinii.

Pachetul include, de asemenea, alte ingrediente sportive cum ar fi: suporturi dinamice ale motorului, modul PSM Sport, comutatorul de pe volan cu modurile Normal, Sport, Sport Plus, Wet și Individual (pentru o configurație individuală), precum și un cronometru, dar și aplicația Porsche Track Precision.

De exemplu, modelul 911 Carrera S cu transmisie manuală şi tracţiune spate poate face 0-100 km/h în 4.2 secunde și atinge o viteză maximă de 308 km/h. De notat că maşina cântăreşte 1.480 de kg, cu tocmai 45 mai puţin decât versiunea cu PDK.

După cum am menţionat la început de articol, Porsche InnoDrive a devenit disponibil în lista de opțiuni pentru 911. Pe variantele modelului cu transmisie PDK, sistemul de asistență extinde funcțiile sistemului adaptiv de control al vitezei de croazieră prin optimizarea predictivă a vitezei de deplasare cu până la trei kilometri în avans. Folosind datele de navigație, calculează valorile optime de accelerare și decelerație pentru următorii trei kilometri și le activează prin intermediul motorului, PDK și sistemului de frânare.

Copilotul electronic ia automat în considerare curbele și înclinările drumului, precum și limitele de viteză, dacă se dorește. Conducătorul auto are posibilitatea de a defini individual viteza maximă în orice moment. Sistemul detectează situația actuală a traficului folosind senzori radar și video, și adaptează controlul în consecință. Sistemul poate recunoaște chiar și un sens giratoriu. La fel ca în cazul unui cruise control adaptiv tradiţional, InnoDrive adaptează, de asemenea, în mod continuu distanța față de vehiculele din față.

Iar noua funcție opțională Smartlift pentru toate versiunile 911 permite ridicarea automată a părţii frontale a maşinii în locurile corespunzătoare în care vehiculul este condus în mod regulat! Cu sistemul electrohidraulic montat pe osia frontală, garda la sol poate fi mărită cu aproximativ 40 milimetri. Sistemul salvează coordonatele GPS ale poziției curente prin apăsarea unui buton şi, dacă șoferul se apropie din nou de această poziție din ambele direcții, partea din față a mașinii se va ridica automat. Util!

Printre altele introduse, pachetul din piele 930 introdus cu 911 Turbo S este acum disponibil opțional pentru modelele 911 Carrera. Acest lucru face o referinţă la primul Porsche 911 Turbo (Type 930) și se caracterizează printr-o interacțiune coordonată de culori, materiale și îmbunătățiri individuale. Pachetul de echipamente include secţiuni centrale matlasate pe toate scaunele, panouri de ușă matlasate, precum și alte ornamente extinse din piele din portofoliul Porsche Exclusive Manufaktur.

În plus, noi geamuri ușoare și izolate fonic sunt de asemenea disponibile pentru modelele 911 Coupe. Avantajul greutății în comparație cu geamurile standard va fi de peste patru kilograme. Îmbunătățirea acusticii interioare realizată prin reducerea zgomotului de rulare și a zgomotului vântului reprezintă un avantaj suplimentar. Acestă sticlă uşoară laminată este folosită pentru parbriz, lunetă și toate ferestrele ușilor.

Un Ambient Light Design Package include iluminare ambientală care poate fi reglată în șapte culori, iar paleta de culori pentru caroserie a fost completată cu nuanţa Python Green.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-acum-pe-orice-porsche-911-se-poate-comanda-interior-bi-ton-de-la-exclusive-manufaktur/

https://autoblog.md/video-ultimul-porsche-911-de-generatie-991-se-va-vinde-prin-licitatie-iata-ce-va-mai-primi-ofertantul-castigator/

(foto) Porsche arată opţiunile Exclusive Manufaktur pentru noul Taycan, inclusiv jantele-i cele mai scumpe

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/