(foto) Noul Roewe RX5 are un monitor de 27 inci care poate fi mişcat pe toată lăţimea bordului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca chineză Roewe a prezentat a doua generaţie a crossoverului RX5 şi aceasta ne-a atras atenţia printr-o dotare care îl face deocamdată unic pe piaţă. Vorbim despre un monitor de 27 de inci care se poate mişca pe toată lăţimea planşei de bord.

Modelul a devenit mai mare în dimensiuni și arată mai agresiv. În loc de un aspect restrâns, există un design îndrăzneț cu o grilă uriașă, montanți posteriori lăsaţi pe spate și jante de 20 inci. Faruri LED sunt oferite standard, iar rolul luminilor de zi este jucat de o bandă luminoasă pe toată lățimea feţei. Versiunile mai scumpe au deja secțiuni suplimentare realizate sub formă de celule în grila radiatorului.

Lungimea lui Roewe RX5 a crescut de la 4.556 la 4.655 mm, iar ampatamentul a fost extins de la 2.708 la 2.765 mm. Lățimea (1.890 mm) și înălțimea (1.664 mm) sunt, de asemenea, ușor crescute. Adică acum este un coleg de clasă cu modele precum Mitsubishi Outlander și Nissan X-Trail. Șasiul integrează o suspensie independentă pe puntea din spate, acum optimizată.

Interiorul este realizat în conformitate cu arhitectura folosită pe cele mai noi modele din gamă, cu o consolă centrală redusă și un tunel central înalt, pe două niveluri. Roewe este probabil primul producător auto care a decis să combine cele două afişaje separate (panoul de bord şi cel de control a sistemului multimedia) într-un ecran lat solid. Diagonala acestui display este de 27 de inci și, în plus, poate fi mutat cu locul!

Dacă este necesar, pasagerul din dreapta şoferului poate “trage” acest televizor spre el, într-un interval de 300 mm. Adevărat, dezvoltatorii nu au specificat cum se va schimba formatul de afișare a panoului de bord în poziția „pasager” a ecranului. De asemenea, ridică întrebarea cum se va deschide airbagul pasagerului în acest caz.

Sistemul multimedia se bazează pe interfaţa Zebra Zhixing Venus R, suportă conectivitate 5G, actualizări wireless și control vocal, sistem de care sunt legate controlul climatizării și acoperișul panoramic, printre altele. Printre opţiuni se numără un set de camere la 360 de grade, cruise control adaptiv şi alți asistenți electronici.

Versiunea de bază este echipată cu un nou motor turbo pe benzină de 1.5 litri şi cu patru cilindri. Se precizează că poate funcționa pe un ciclu Miller economic și are o eficiență termică de 40%. Produce 188 CP și 300 Nm. Cutia de viteze este una robotizată cu șapte trepte și două ambreiaje umede. Deocamdată doar opţiunea unei tracțiuni pe puntea din faţă este anunţată, deşi prima generaţie a avut şi AWD.

Mai târziu va apărea versiunea hibridă Roewe eRX5, în care aceeași unitate de propulsie este completată de un motor electric (79 CP), integrat între benzinar și cutie de viteze. O baterie din litiu fier fosfat va face parte din sistem, dar alte detalii vor veni mai târziu.

Pe piața chineză, noul Roewe RX5 va apărea în a doua jumătate a anului. Prețurile nu au fost încă anunțate, dar cu siguranță vor crește. Acum, modelul de primă generaţie încă se poate găsi pentru minimum 14.000 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise