(video) Ken Block a devenit a șasea persoană din lume căreia i s-a permis să conducă un Audi unic

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Celebrul pilot Ken Block, după ce recent a semnat un acord de colaborare cu Audi, i s-a oferit acces la un automobil prototip unic despre care puţină lume a auzit – Sport Quattro RS 002 din anii 1980.

Aventurierul a publicat un reportaj video despre vizitarea “muzeului secret” al Audi Sport, în urma căruia a fost lăsat să testeze atât acest prototip, cât și iconicul Sport Quattro S1.

Potrivit personalului muzeului, doar cinci persoane au condus maşina unică până la Block.

Sport Quattro RS 002 a fost construit de Audi pentru noul grup de raliuri S, care trebuia să fie chiar mai extrem decât faimosul grup B. Pe atunci, pentru omologarea mașinilor sport, companiile participante ar trebui să construiască doar 10 mașini civile, nu 200 ca înainte, astfel că inginerilor le-a fost oferită mai multă libertate de proiectare.

Cu toate acestea, grupul S a fost anulat chiar înainte de a se desfăşura vreo cursă. Astfel, Audi are acum un singur prototip construit pentru aceste cerințe. RS 002 a primit același motor turbo de 1.6 litri ca şi Sport Quattro S1, care dezvoltă aproximativ 300 CP, dar este fundamental diferit în ceea ce privește construcţia – este un coupe cu motor montat central, în timp ce iconicul Sport Quattro este un hatchback care îl ascunde sub capotă.

Potrivit lui Ken Block, căruia i s-a oferit posibilitatea de a compara ambele mașini sport în mișcare pe un aeroport de lângă Ingolstadt, schimbarea de aspect al poziţionării motorului a avut un efect extrem de pozitiv asupra manevrabilității și echilibrului mașinii.

În viitor, Block va avea acces la un alt prototip unic, dar mai modern. Totodată, a spus că va avea ocazia să încerce şi un prototip păstrat în secret până acum din seria Audi e-tron. Mai mult, această mașină sport va deveni protagonista noii serii a celebrei Gymkhana, care va fi lansat sub numele Electrikhana în 2022.

Iată cum a fost primit de Audi după anunţul colaborării şi dezvoltării unei maşini speciale pentru o nouă Gymkhana

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/