(foto) Nu e glumă! Aceste locuri de parcare au fost amenajate chiar lângă Primăria Chişinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Viceprimarul Chişinăului Victor Chironda, a cărui întoarcere la locul de muncă nu este dorită în pofida unei decizii judecătorești, a adus în atenţia publică nişte locuri de parcare proaspăt apărute chiar lângă Primăria Capitalei. Faptul cum au fost amenajate a stârnit un val de reacţii printre internauţi, unii dintre care au criticat incompetența ideii autorilor.

“Smart parking management” în acțiune.De ce să pui capul în mișcare, să găsești specialiști, să reproiectezi strada și…

Posted by Victor Chironda on Thursday, 14 April 2022

Pe strada Vlaicu Pârcălab cu sens unic, de la bulevardul central şi până la celălalt capăt al Sălii cu Orgă, pe partea stângă a trotuarului şi pe o parte a carosabilului, au fost aplicate marcaje care să delimiteze locuri de parcare paralele.

Decizia pare într-o oarecare măsură ridicolă deoarece în continuare, până la intersecția cu Veronica Micle, autovehiculele sunt lăsate pe stradă, ocupând oricum o bandă.

FOTO: facebook.com/tudosandrei

După postarea lui Chironda, în seara zilei de ieri, cei de la Primărie au întocmit și publicat un comunicat de presă în care au explicat ce a făcut, dându-i astfel o replică “marelui critic”:

„Primăria municipiului Chișinău informează că pe strada Vl. Pârcălab, în preajma Ghișeului Unic (centrul informațional inaugurat la 28.03.2022) din cadrul municipalității, au fost amenajate temporar locuri de parcare auto pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Măsura este temporară, până la perfectarea proiectului și a schemei de parcare, care va prevedea amenajarea locurilor de parcare din contul trotuarelor existente.

Aplicarea marcajului indică modul de parcare și limita permisibilă pe carosabil pentru a nu crea obstacole transportului care circulă în sens unic pe str. Vl. Pârcălab.

Totodată, municipalitatea va amenaja în perioada imediat următoare locuri de parcare în conformitate cu prevederile legale. 

În context, ne exprimăm regretul privind unele comentarii răutăcioase în mediul online privind intenția autorităților de a asigura accesul tuturor cetățenilor la serviciile municipale.”

Cmentariile sunt închise