(video) Premieră: Noul Abarth 500e – primul electromobil al mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Iată că şi Abarth începe tranziția spre tracțiunea electrică. Noul Abarth 500e nu reprezintă nimic altceva decât o versiune “fierbinte” a modelului FIAT 500e lansat în 2020. Mai mult, compania susține că mașina electrică a devenit cel mai bun Abarth din istorie și chiar a venit cu un slogan special „Mai mult Abarth ca niciodată”.

Printre avantajele declarate față de Abarth-urile pe benzină se numără distribuția optimă a greutății, un ampatament crescut și reacțiile instantanee la apăsarea pedalei de accelerație.

Caracteristici cheie:

  • Puterea motorului electric montat pe puntea din față este de 155 CP şi 235 Nm faţă de cei 118 CP și 220 Nm oferiţi de versiunea de top FIAT 500e. Potrivit acestor indicatori, mașina electrică este comparabilă cu hatchback-ul pe benzină Abarth 595, în care motorul turbo 1.4 T-Jet produce 165 CP și 230 Nm.
  • Sub podea este instalată aceeași baterie litiu-ion de 42 kWh, însă autonomia declarată este de 250 în loc de 300 km, în ciclu WLTP. Încărcătorul DC integrat este evaluat la 85 kW. Greutatea este de aproape 1.4 tone vs cele doar 1.044 kg ale unui Abarth 595.
  • Dezvoltatorii încearcă să dea exemple în care mașina electrică este vizibil mai dinamică decât un hatchback pe benzină. Chiar și modelul Abarth 695 cu un motor turbo de 180 CP este luat pentru comparație. De exemplu, accelerația de la 40 la 60 km/h durează doar 1.5 secunde față de 2.5 secunde pentru Abarth-ul pe benzină. Și dacă cele două mașini încep simultan să accelereze de la 60 km/h, atunci când mașina electrică va ajunge la 100 km/h, Abarth-ul pe benzină va fi abia la 91 km/h.
  • Noul Abarth 500e poate realiza 0-100 km/h în 7.0 secunde, însă cu o condiţie: bateria să fie încărcată cel puţin 90%. Pentru comparație, Abarth 595 are nevoie de 7.3 secunde, iar Abarth 695 de 6.9 secunde. Viteza maximă este limitată la aproximativ 155 km/h, în timp ce hatchback-urile pe benzină câștigă cu 218/225 km/h.
  • Modelul electric mai oferă trei moduri de condus: Turismo de bază (puterea motorului este limitată la 136 CP și 220 Nm), Scorpio Street (putere completă cu recuperarea activată) și Scorpio Track (recuperare dezactivată).
  • Conform tradiției, Abarth 500e a beneficiat de o suspensie modificată și frâne mai performante cu discuri de 281/278 mm. La exterior, se deosebește de FIAT-ul original prin bare de protecție diferite, un difuzor posterior și jante exclusive de 18 inchi. La interior are scaune în stil sport, un volan diferit, ornamente extinse din piele întoarsă, pedale metalice și alte decorațiuni.
  • Unic mai este prin propria coloană sonoră. În timpul pornirii mașinii, din difuzoare se aude un riff de chitară. Mai există jingle-uri speciale pentru a marca alte notificări. În cele din urmă, pentru un cost suplimentar, se oferă o imitație a sunetului motorului Abarth-urilor pe benzină.

La fel ca modelele anterioare, noul Abarth 500e este oferit ca model tradițional cu trei uși și semi-decapotabil cu acoperiş moale. Versiunea de bun venit Scorpionissima este disponibilă pentru comandă mai întâi, într-o ediție limitată de 1.949 de exemplare (marcând anului înființării Abarth). Astfel de mașini au dotarea maximă (acoperiș din sticlă, camere panoramice, sistem audio JBL, etc) și un decor deosebit. Un hatchback costă 43.000 de euro, iar semi-decapotabila – 46.000 de euro.

Opțiuni mai simple vor fi disponibile pentru comandă din decembrie. Prețurile nu au fost încă făcute publice, dar vehiculele electrice vor fi oricum mai scumpe decât mașinile pe benzină. Vânzările în Europa vor începe tocmai din iunie 2023.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/