(video) Premieră: Noul FIAT 500e – acum şi hatchback

Noul FIAT 500e a debutat acum trei luni în urmă, motiv pentru care producătorul a decis să nu mai tragă din timp şi a introdus varianta hatchback a modelului compact electric.

Evident acest electromobil este ceva mai ieftin, însă vine şi el într-o ediţie specială de start “la Prima”, una care este limitată la 500 de exemplare şi care pentru decapotabilă s-a epuizat!

Compacta imită caracteristicile tehnice anunţate pentru 500e Cabrio:

  • Este exclusiv un electromobil, dezvoltat de la zero, deşi a păstrat forma cunoscută a caroseriei. Dispune de un motor electric sub capotă (circa 120 CP), care îl ajută să facă 0-50 km/h în 3.1 secunde, 0-100 în 9.0 secunde, până la o viteză maximă limitată la 150 de km/h.
  • S-a pus accentul pe autonomie şi timpul de încărcare. Are o baterie litiu-ion de 42 kWh care va asigura o autonomie de până la 320 de km în ciclu WLTP.
  • Pentru a optimiza timpul de încărcare, maşina e dotată standard cu un sistem de încărcare rapidă de 85 kW. Potrivit producătorului sunt necesare doar cinci minute pentru a pompa suficientă energie pentru a rula alţi 50 de km, în timp ce încărcarea bateriei până la 80% durează 35 de minute. Priza Combo 2 situată pe panoul lateral din spate dreapta al autoturismului alimentează sistemul de încărcare, atât cu curent alternativ (AC), cât şi direct (DC). Modelul este dotat și cu un cablu Mode 3 pentru încărcare de la staţii publice.
  • Ediția de lansare a noului 500 include Easy Wallbox, un sistem de încărcare casnic, care poate fi conectat la o priză normală. ENGIE EPS a dezvoltat acest dispozitiv exclusiv pentru FCA și va fi comercializat de Mopar în Europa pentru a coincide cu lansarea modelului. Este o soluție simplă și accesibilă “plug-and-charge”, care poate fi gestionată cu ușurință prin Bluetooth, permițând stabilizarea energiei şi încărcând maşina cu până 2.3 kW, fără a fi necesară vreo intervenție de personal calificat Mai mult, Easy Wallbox va exista şi într-o versiune cu putere de 7.4 kW, oferind o încărcare completă a bateriei în condiţii de casă în puțin peste 6 ore.

De asemenea, dezvoltatorii au ţinut să accentueze că micuţul este primul din segmentul său dotat cu un complex de pilotare semi automatizată de nivel 2, care cuprinde sisteme precum: frânare automată, cruise control adaptiv, menţinere în bandă, control al unghiurilor moarte, etc.

În Europa se pot deja procesa comenzi pentru 500e hatchback în ediţie de start la Prima. Aceasta oferă pe maşină un sistem multimedia cu ecran tactil de 10.25 inci, faruri LED, jante de 17 inci, inserţii decorative cromate pe caroserie, habitaclu tapiţat cu piele ecologică, acoperiş panoramic sofisticat şi altele.

Prețul de start pentru un asemenea electromobil este de 34.900 de euro în Italia şi include instalarea unui încărcător Easy Wallbox.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/