(video) Circa 100 migranți, traficați de un grup de moldoveni cu vehicule speciale. Banii încasați îi investeau în maşini de lux

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, de comun cu procurorii PCCOCS și procurorii DIICOT din Galați, România, au pus în aplicare 66 de mandate de percheziţii domiciliare și ale autoturismelor utilizate de către membrii unei grupări infracționale, în Chișinău și zona de sud a republicii.

Ulterior, în privința a nouă persoane a fost instituită măsura reținerii pentru 72 de ore, urmând a fi propuse de către procurorii PCCOCS pentru arestare preventivă. Persoanele au vârsta cuprinsă între 29 și 45 de ani.

Dintre figuranții cercetați în cadrul dosarului, patru au părăsit hotarele Moldovei și urmează a fi anunțați în căutare.

Din cercetări a reieșit că, din vara anului 2021 și până în prezent, în Moldova s-ar fi constituit o grupare infracțională transfrontalieră, formată din cetățeni moldoveni. Aceștia ar fi efectuat activități de transfer și transport din Orientul Mijlociu a mai multor persoane din regiune, în scopul trecerii frauduloase a acestora peste frontiera de stat a României.

Astfel, au fost documentate 16 cazuri, fiind depistați circa 100 de migranți. Gruparea infracțională ar fi acționat pe teritoriul României, prin facilitarea trecerii frauduloase a frontierei României cu Ungaria și Bulgaria a grupurilor ilegale de migranți. Membrii grupării îi transportau pe migranți în autoutilitare modificate, cu compartimente special amenajate pentru mascarea lor, destinația fiind Austria și Germania.

Migranții ar fi fost traficați în grupuri mici, de 6-10 persoane, iar prețul pentru activitatea de traficare varia între 5.000-8.000 de euro pentru o persoană (în funcție de distanța parcursă și segmentul de călătorie oferit)! Beneficiile materiale rezultate ar fi fost investite de membrii grupării infracționale, pe teritoriul Moldovei, în autoturisme de lux și imobile.

Transporturile ilegale de migranți ar fi fost efectuate cu sprijinul unor persoane prezente în autoutilitare, care ar fi avut rolul de a induce în eroare organele de control. Mai exact, acestea simulau că ar fi transportat regulamentar persoane și marfă.

Totodată, aceste transporturi ar fi beneficiat de suportul unor autoturisme de mici dimensiuni, utilizate ca antemergător, în scopul protecției transporturilor! Rolul acestora consta în verificarea prezenței în trafic a autorităților de aplicare a legii și în evitarea unor controale amănunțite în punctele de trecere a frontierei de stat a României.

Investigațiile au fost efectuate în cooperare judiciară constantă cu autoritățile de aplicare a legii din Ungaria, Austria și Germania, în vederea documentării în ansamblu a activității infracționale dezvoltate de grupul organizat, cu suportul EUROPOL, care a facilitat schimbul de informații, sprijinind autoritățile de aplicare a legii cu materiale analitice.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/