(foto) O şcoală din Australia îşi învaţă elevele cum să aibă grijă de maşini înainte de a o absolvi

O școală pentru fete din Sydney, Australia, îşi învaţă elevele adolescente cum să aibă grijă de o mașină în mod corespunzător. Pedagogii de acolo consideră că acesta trebuie să fie un skill esenţial pe care fetele este necesar să-l cunoască de la o vârstă fragedă.

Pentru a fi corecţi, nu toată lumea ştie cum să schimbe corect şi rapid o anvelopă sau uleiul de motor, ori să verifice presiunea în anvelope, dar sunt nişte lucruri foarte la îndemână de cunoscut. În particular în Australia asta contează foarte mult, pentru că acolo drumurile între localităţi sunt destul de lungi, traficul nu este dens, iar temperaturile sunt semnificativ mai mari decât în verile din Republica Moldova. Astfel, o pană de cauciuc între două orașe ar putea deveni o problemă serioasă destul de repede, dacă nu știi să-ți murdărești mâinile.

De aceea, adolescente de la Stella Maris College din Manly, iau lecţii de la educatori pentru a învăța cum să aibă grijă de mașinile lor viitoare. Pe site-ul oficial al asociaţiei Galmatic, care se ocupă de predarea acestor lecţii, se spune că “se specializează în a ajuta femeile și adolescenții australieni să se simtă confortabil la volan prin intermediul atelierelor de întreținere auto și al cursurilor online”.

Eleni Mitakos predă cursurile deja de 13 ani și oferă tuturor adolescenților șansa de a învăța puțin despre cum să efectueze întreținerea de bază a mașinilor în unele situaţii care pot interveni pe neașteptate pe trasee, lucruri care adesea nu suntem învățați decât la şcolile auto sau din experienţa părinţilor. Ea a declarat pentru Daily Mail Australia:

“Învățăm până la 100.000 de adolescenți pe an în școlile din Sydney şi împrejurimi. Scopul principal este ca adolescenții să se simtă confortabil la volan. În cele din urmă, ei conduc vehicule destul de mari, care îi pot costa scump dacă nu sunt îngrijite corespunzător. Le spunem că nu ar trebui să ignore niciodată o problemă la maşină, trebuie să o abordați pentru propria siguranță.”

Amy Smith, directorul asistent responsabil de bunăstare la colegiu, a spus că toată lumea a luat ceva de la sesiune și că a fost un exercițiu foarte benefic.

“Am avut trei grupuri de aproximativ 40 de fete în ceea ce numim o incursiune [eveniment pe terenul școlii]. Feedback-ul a fost foarte pozitiv, doamnele de la Galmatic au fost foarte răbdătoare și amănunțite în ceea ce explicau. Tot personalul didactic și directorul nostru Elizabeth Carnegie au simțit că un atelier de acest gen ar fi benefic din mai multe motive, în principal abilități pe care fetele trebuie să le învețe înainte de a părăsi școala. De asemenea, a fost important să le arătăm fetelor că au capacitatea de a gestiona situațiile singure odată ce sunt pe drum, mai degrabă decât să se bazeze pe altcineva.”

În contextul celor spuse, cum credeţi, ar fi utile astfel de lecţii, fie ele şi opţionale, în şcolile din Republica Moldova? Lăsaţi o părere în comentarii pe Telegram sau în postările noastre de Facebook.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/