(foto) Opel marchează 30 de ani de Astra – bestseller compact și ambasador al schimbării

În 1991, Opel Astra a moștenit tradiția inovațiilor de pionierat pe segmentul pieței de mașini compacte și le-a făcut accesibile pentru publicul larg de la Opel Kadett.

Împreună cu predecesorul său și mai mult decât orice alt model, Astra a devenit ambasadorul schimbării pentru marca Opel, purtând şi transmițând mesaje importante de la producătorul auto către lumea exterioară. Acestea includ design expresiv, versatilitate și condus dinamic, precum și emoție, accesibilitate și precizie germană.

În ton cu vremurile: denumirea Astra debutează în 1991

Când Opel Astra și-a marcat premiera mondială în septembrie 1991, lumea era într-o stare de flux. Noua generație a modelului compact Opel întruchipează în totalitate spiritul schimbării. A dobândit un nou nume – Astra (împreună cu fratele său sub marca britanică Vauxhall) – și o multitudine de sisteme de siguranță nou dezvoltate, cum ar fi dispozitivele de tensionare a centurii de siguranță din față.

Cunoscut intern sub numele de Astra F, modelul s-a concentrat, de asemenea, pe compatibilitatea cu mediul, cu un nivel ridicat de reciclare a materiilor prime.

Pe atunci cumpărătorii practic au dat buza în showroom-urile dealerilor. Au fost produse aproximativ 4.13 milioane de unități între anii 1991-1997, Astra F devenind cel mai bine vândut model al mărcii de până acum.

1997: Hollywood vine la Rüsselsheim cu Astra G

Succesul modelului Astra F a făcut ca acesta să fie un act greu de urmat, așa că atunci când a venit timpul unei noi generații, Opel a căutat inspirație “în afara cutiei”. De exemplu, echipa de styling a creat Astra G cu ajutorul filmului “Jurassic Park”!

Asta nu înseamnă că modelul a fost clonat din ADN-ul dinozaurilor. Mai degrabă că în crearea sa s-a folosit un program CAD (computer-assisted design) numit ALIAS, care fusese inițial dezvoltat pentru filme animate cum ar fi blockbusterul de la Hollywood anterior menţionat. Software-ul a permis echipei să lucreze la noul model într-un mediu virtual 3D.

Astra H în sine a fost aproape de a obține statutul de blockbuster în 2003. În timpul premierei modelului de generația a treia la Salonul Auto de la Frankfurt, respectata revistă germană auto motor und sport i-a întrebat pe cititori ce mașină compactă le-a plăcut cel mai mult la expoziţie. Noul Opel a câștigat copleșitor cu 52% din voturi.

Cu a patra generație, Opel a sărit intenționat peste litera “I” pentru a evita confuzia cu cifra 1. Astfel, Astra J a fost cea care, în 2009, a preluat tehnologii avansate de la modelul midsize de succes Insignia și le-a adus pentru prima dată în clasa compactă.

Datorită farurilor AFL+, Astra putea să “vadă” mai bine în curbe, în timp ce camera frontală Opel eye nu numai că putea recunoaște indicatoarele rutiere, ci prin intermediul său putea avertiza șoferii dacă riscă să părăsească banda de rulare.

Iluminând calea: Cu farurile Intelli-Lux LED matrix la premiul Mașina Anului

Continuând tradiția îndelungată, Astra K s-a remarcat și prin tehnologia sa de iluminare. “Mașina europeană a anului 2016” a fost prima care a introdus faruri adaptive cu matrice Intelli-Lux LED – până atunci rezervate modelelor de lux și premium din clasele superioare – în segmentul compact.

În plus, noul Astra K a oferit încă o dată o doză de confort cu introducerea scaunelor frontale ergonomice, certificate de AGR (Aktion Gesunder Rücken / Campania germană pentru un spate mai sănătos). Acestea mai puteai fi dotate cu funcții de ventilație și masaj, la fel cum este posibil pentru scaunele din cel mai nou model Astra.

Șase dintre cele mai bune: Astra din 1991 până în 2021

Odată cu anunțul modelului 2021, Opel Astra intră în a șasea generație și începe o nouă eră. Pentru prima dată, mașina de clasă compactă va fi disponibilă cu tren de rulare electrificat, mai exact în calitate de plug-in hybrid în două nivele de performanță. În plus, vor exista versiuni cu motoare pe benzină și diesel extrem de eficiente.

Noul Opel Astra L este, de asemenea, o declarație de design pentru producătorul auto german – îndrăzneț și pur, cu noua față a mărcii Opel Vizor și cabina digitală Pure Panel.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/