(foto/video) TEST DRIVE: Noua generație Skoda Octavia 1.5 TSI MT6 Ambition

Autor: Constantin Mihalachi, Foto/Video: Victor Daniliuc

Noua generație Skoda Octavia a ajuns de curând în Moldova. Era foarte așteptată cea de-a patra generație a modelului în țara noastră, unde de mai mulți ani este și cel mai vândut model din segmentul său.

De altfel, Octavia este și cel mai vândut model din întreaga gamă Skoda la nivel european, iar prin cele spuse încerc să vă atrag atenția la faptul că specialiștii mărcii au depus eforturi considerabile pentru ca noua generație să continue succesul.

Cu adevărat, multe lucruri s-au schimbat – mașina este mai bine echipată din punct de vedere tehnic, este mai sigură și poate fi dotată cu o sumedenie de sisteme și dotări care nu au mai fost anterior pe Octavia.

Însă există și întrebări la care ne-am dorit să găsim și răspunsuri. Este cunoscut faptul că noua generație Octavia a devenit mai scumpă, iar în plus, pe versiunile cu motoare de până la 150 de cai putere inclusiv, suspensia spate utilizează o bară de torsiune.

Prin urmare am abordat aceste, dar și alte aspecte deosebit de importante. Sperăm să vă placă testul nostru cu noua Octavia, pe care am testat-o în versiunea a doua de echipare Ambition și cu motorul pe benzină TSI de 1.5 litri, ce produce 150 de cai putere, cuplat la cutia manuală în șase trepte. Vizionare plăcută!

GALERIE FOTO de Victor Daniliuc

Haideți să analizăm noua generație Skoda Octavia și cu ajutorul galeriei de fotografii. Puteți observa că noul model are forme noi. Garda la sol este generoasă, dar utilă pe drumurile din Moldova.

Fața s-a schimbat în totalitate, la fel ca și spatele de altfel. Blocurile optice vin echipate standard cu faruri Full LED, opțional se pot comanda farurile Matrix LED. Și stopurile se laudă cu LED-uri, iar pentru prima dată pe o Octavia semnalizatoarele de direcţie sunt dinamice.

Interiorul este și el modificat în totalitate. Volanul atrage din start atenția asupra sa din cauza designului cu două spițe pe care îl are. Mi s-a părut foarte comod în utilizare.

Planșa de bord este modificată și bine etajată. Pe consola centrală tronează ecranul tactil, parte a noului sistem multimedia, pe când în fața șoferului avem un Cockpit Digital, la fel cu design nou și mai funcțional.

Scaunele față au o formă ergonomică care va fi apreciată pe distanțele lungi, iar din spate, la fel ca în alte modele Skoda, există spațiu din plin pentru a acomoda până la trei pasageri.

Îmi era foarte interesant să aflu cum se conduce noua Octavia, mai ales că așa cum ziceam mai sus, pe suspensia spate Skoda a decis să monteze o bară de torsiune. Asta se întâmplă pe motoarele de până la 150 de cai putere inclusiv.

Însă partea bună este că, având roți de 16 inci, mașina asta înghite cu brio denivelările și astfel bara de torsiune nu este simțită prea mult.

Vă mulțumim mult că ați accesat test drive-ul nostru cu noua Skoda Octavia!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/