(foto) O Lada Niva a fost scoasă la vânzare pe Copart. Cât se cere pe maşina cu motor de FIAT

O Lada Niva a fost scoasă la vânzare pe Copart – cea mai mare companie din SUA care îi ajută pe posesorii de automobile să mai câştige ceva bani după ce le-au avariat, prin revânzarea ulterioară a acestora prin intermediul unor licitaţii online, deşi mai pot fi găsite oferte de maşini rulate care mai pot fi exploatate.

Apariţia acestui exemplar la vânzare într-o parcare din California este neobişnuită, inclusiv pentru că nici nu se cunoaşte cum a ajuns acolo.

Este posibil ca în SUA, acest SUV sovietic să fi ajuns din Canada, ţara în care AvtoVAZ a exportat prin canale oficiale maşini la începutul anilor ’80. Indirect, acest fapt este confirmat nu numai de anul de producție a exemplarului (1981), ci și de faptul că vitezometrul, dar şi odometrul, sunt marcaţi în kilometri (10.958 km).

Totuşi, reieşind din faptul că planşa de bord şi panoul din spatele volanului nu sunt originale (fiind înlocuite cu unele mai noi decât cele oferite pe maşinile din anul producţiei respectiv), nu se exclude ideea ca parcursul să-i fie modificat.

Din imaginile ataşate lotului putem vedea că SUV-ul este într-o stare bună și se poate lăuda şi cu unele echipamente suplimentare. De exemplu, roţile îi sunt cu anvelope off-road, în bara de protecție față este integrat un troliu, arcurile roților sunt acoperite cu inserţii din plastic, iar scaunele din față sunt înlocuite cu unele custom profilate şi chiar cu tetiere.

SUV-ul din acei ani era echipat cu un motor pe benzină natural aspirat de 1.6 litri, care dezvolta 80 CP și 116 Nm de cuplu. Cutia de viteze disponibilă era una manuală cu patru rapoarte. Dar ceea ce face special acest exemplar este un cu totul nou motor – unul cu injector marca FIAT!

Maşina este evaluată de vânzător la 25.000 de dolari! Pentru că serviciul Copart oferă posibilitatea de a vinde maşinile prin licitaţie, acest lot nu a fost o excepţie. La momentul de faţă cea mai mare ofertă constituie 4.850 dolari.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

(foto) Primul Lamborghini Urus avariat care a fost scos la vânzare. Ţi-l poţi aduce “mai ieftin” din SUA

https://autoblog.md/foto-cu-doar-50000-de-dolari-iti-poti-lua-o-decapotabila-lamborghini-insa-o-problema/

https://autoblog.md/foto-premiera-inainte-de-revelion-si-pentru-a-doua-oara-in-istorie-lada-4×4-niva-a-primit-un-interior-innoit/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/