BMW promite că până în 2021 va avea un sistem autonom de pilotare

BMW nu vrea să piardă trenul în fața unor concurenți și anunță că până în anul 2021 va dezvolta un sistem autonom de pilotare foarte complex. Pentru asta, constructorul bavarez a încheiat un parteneriat cu compania Intel și Mobileye, ultima fiind una dintre cele mai cunoscute din lume în dezvoltarea sistemelor de siguranță activă pentru mai mulți constructori de automobile.

P90225434_highRes_press-conference-bmw

Cel mai interesant este că după ce va dezvolta tehnologia, BMW ar putea să o împartă și cu alți constructori sau companii pentru a dezvolta o rețea de mașini autonome care ar presupune și servicii de chirie sau “car sharing”. Și aici nu vorbim despre un sistem concurent pentru tehnologia pe care o are Tesla în prezent. BMW își dorește să meagă și mai departe, iar astfel șoferii nu doar vor putea lua mâinile de pe volan, dar vor putea să își îndrepte atenția în altă parte.

P90207118_highRes_bmw-group--ces-2016-

Ba mai mult, potrivit declarațiilor efectuate de președinții celor trei companii, șoferii vor putea să se distragă în totalitate de la drum, ceea ce le-ar permite să doarmă sau să lucreze la calculator chiar în mers. Eventual, cele trei companii vor merge și mai departe, iar asta înseamnă că cea mai avansată etapă a aceste colaborări ne va oferi mașini autonome care nici măcar nu au nevoie de un șofer.

P90207114_highRes_bmw-group--ces-2016-

Pe termen scurt, se va trece la teste intense ce se vor face pe un prototip , urmând ca de anul viitor pe drumuri s[ circule o flotă întreagă de mașini semi-autonome.

P90225433_highRes_press-conference-bmw

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/