(video) Hyundai a lansat în India un crossover compact de 6660 de euro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hyundai a prezentat în India un nou model numit Exter. Este un crossover compact, chiar subcompact, care introduce şi un nou limbaj de design în ce priveşte designul frontal şi mai ales semnătura luminoasă din faruri (cu lumini de zi sub forma literei H), unul pe care îl vom vedea din câte se pare şi pe noul Santa Fe, a cărui debut este programat la fel pentru această vară!

Noul Exter a fost dezvoltat în primul rând pentru India, unde i-a fost lansată deja producția în masă, deși este planificat să ajungă prin exporturi şi în alte țări!

Caracteristici cheie:

  • Cu un corp înalt, arcuri masive ale roţilor, imitație din plastic a unor elemente de protecţie pe bara frontală şi posterioară, railings-uri pe acoperiș şi o gardă la sol de 185 mm, îl face să arate interesant şi chiar impunător. Însă în realitate este o maşină foarte mică, cu o lungime de numai 3.815 milimetri!
    • Are o lăţime de 1.710 mm şi o înălţime de 1.631 mm, jantele măsurând 14 sau 15 inchi în diametru.
    • Pentru caroserie se poate alege o combinaţie de două culori, pe lângă una singură.
  • Este creat pe aceeași platformă pe care o folosesc modele precum hatchback-ul Hyundai Grand i10 Nios sau sedanul Hyundai Aura sedan, având chiar acelaşi ampatament de 2.450 mm. Altă rudă din punct de vedere tehnic ar fi KIA Picanto, recent trecut printr-un facelift.
    • Este echipat cu o structură puternică a caroseriei, forjată cu aplicare extinsă de oțel avansat și de înaltă rezistență.
    • Foloseşte cel mai simplu șasiu, cu bare McPherson în față și suspensie semi-independentă pe spate. Toate versiunile au frâne posterioare cu tambur și tracţiune faţă fără alternativă.
    • Sub capotă se poate alege doar un singur motor, însă în două variante: un benzinar natural aspirat cu patru cilindri şi volum de 1.2 litri (83 CP/114 Nm). Cea care poate consuma şi CNG oferă doar 69 CP/95 Nm (are rezervor de 60 de litri pentru metan şi de 37 de litri pentru benzină).
    • Cutia de viteze de bază este una mecanică în cinci trepte, iar opţional şi doar pentru motorul consumator de benzină se poate opta pentru una robotizată cu un singur ambreiaj.
  • Interiorul lui Exter este proiectat pentru cinci pasageri, deși din anumite motive nu există o tetieră centrală pe al doilea rând. Se folosesc materiale decente, inclusiv imitaţie de piele.
    • Echipamentul de bază include scaun al şoferului reglabil pe înălţime, șase airbaguri, ABS, aer condiționat și un panou de bord digital.
    • Un sistem de stabilizare și un sistem multimedia cu monitor de 8.0 inchi (cu suport Android Auto și Apple Car Play) devin disponibile din a doua echipare.
    • În rest, practic toate dotările se adaugă în nivelele de echipare superioare: gen modem pentru acces la internet, navigaţie, climatizare cu mai mult control, camere video faţă/spate/interior (ce pot fi folosite şi pe post de cameră de bord), o trapă acţionată electric, cruise control, buton pentru pornirea motorului, volan reglabil pe înălţime (standard este fixat într-o poziţie), încărcător wireless pentru smartphone, porturi USB-C, iluminare în zona picioarelor, deflectoare de ventilaţie pe al doilea rând, cheie inteligentă, monitor presiune în pneuri, etc.
    • În ce priveşte funcţiile de asistenţă şi protecţie, dintr-un total de peste 40, 26 vin standard cu orice echipare.
    • Portbagajul are un volum de 391 de litri.

Maşina poate fi deja comandată pe piaţa din India. Preţul de start constituie 599.900 de rupii, echivalentul în euro fiind de 6660! Modelul de top costă 11.100 de euro.


[embeddoc url=”https://www.hyundai.com/content/dam/hyundai/in/en/data/build-a-car/download-e-broucher/Exter_Brochure.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise