Un Ferrari 512M furat din Italia a fost recuperat în Anglia după aproape 30 de ani

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un frumos Ferrari Testarossa 512M care a aparținut pilotului austriac de Formula 1 Gerhard Berger a fost furat în 1995 în timpul cursei de la Imola și a fost recuperat abia anul acesta.

Ferrari Testarossa 512M
Supercarul lui Gerhard Berger a fost recuperat de către Poliția Britanică.

Pe data de 30 aprilie 1995 se desfășura la Imola cea de-a treia etapă de Formula 1 a Statului San Marino. Gerhard Berger și colegul său de echipă Jean Alesi se străduiau să țină pasul cu cei din frunte. Pilotul austriac reușise să-l depășească în calificări pe britanicul Damon Hill și se afla în spatele lui Michael Schumacher, campionul en-titre din 1994. Lupta era aprigă pe pistă, dar nimeni nu era atent în parcarea oficială a evenimentului.

Cum să furi două Ferrari

În timpul cursei, câțiva hoți au vizitat parcarea evenimentului. Au ales două mașini anume: un Ferrari F512M roșu care aparținea lui Gerhard Berger și unul F355 argintiu care-i aparținea lui Jean Alesi. Probabil că supărarea pilotului austriac a fost cu atât mai mare cu cât a și terminat cursa de la Imola pe poziția a treia, în spatele coechipierului Jean Alesi și a lui Damon Hill. Aceasta e rețeta: o furi de la piloții aflați pe pistă. Nu au timp să se uite după mașinile lor.

Gerhard Berger l-a surprins pe cel care i-a furat mașina. Mai mult, a încercat să-i iasă în cale dar a trebuit să se ferească în ultimul moment. Ulterior a încercat să-l prindă cu ajutorul unui prieten care avea un Volkswagen Golf. În ciuda diferenței de pregătire, nu a reușit să-l mai ajungă pe hoț. Dar spre norocul lui, mașina sa tocmai a fost recuperată de Poliția din Marea Britanie.

Ferrari Testarossa 512M
Mașina lui Gerhard Berger a fost recuperată după 29 de ani.

Un Ferrari 512M de 444.000 de dolari

Testarossa 512M a fost o ediție limitată de 501 bucăți făcute de către producătorul italian Ferrari. Modelul avea un motor cu 12 cilindri orizontal opuși (boxer) cu un volum de 4.9 litri. Dezvolta 441 CP și un cuplu maxim de 500 Nm. Performanțele sale erau printre cele mai bune din lume la acel moment. Ajungea 100 km/h cu start de pe loc în numai 4.7 secunde și atingea o viteză maximă de 315 km/h. Modelul Testarossa a fost atât de renumit încât elvețienii de la Officine Fioravanti au creat un restomod pe baza acestuia.

În luna ianuarie, Ferrari a fost solicitat să evalueze un 512M care avea exact aceeași serie de caroserie ca și mașina furată în 1995. Cererea a fost făcută de către un dealer britanic care urma să livreze vehiculul unui colecționar din Statele Unite. Imediat, producătorul a alertat Poliția din Londra care a luat rapid urmele vehiculului.

Anchetă-fulger

Astfel, a reușit să oprească exportul mașinii și să reintre în posesia ei. La moment nu a făcut nici o arestare și speră ca să poată găsi filiera prin care a ajuns celebrul model în Marea Britanie. Astfel, ar avea șansa să-i recupereze și lui Jean Alessi mașina.

Ofițerul de poliție Mike Pilbeam a condus ancheta. El a declarat pentru AP News că a avut la dispoziție patru zile pentru a depista și sechestra mașina. El a trebuit să ia legătura cu mai mulți dealeri Ferrari din toată lumea. A reușit astfel să refacă traseul supercarului italian.

Din primele cercetări se pare că imediat după ce a fost furat, Ferrari-ul lui Gerhard Berger a ajuns tocmai în Japonia! Ulterior a fost vândut de câteva ori înainte ca să ajungă la un dealer din Marea Britanie. Pilotului austriac se pare că de-a lungul timpului nu prea i-au priit supermașinile. În urmă cu cinci ani un McLaren de un milion de euro condus de el a luat foc pe pistă în timp ce îl prezenta spectatorilor prezenți la Marele Premiu al Austriei de Formula 1.

Motorul de 4.9 litri dezvolta 441 CP
Supercarul 512M atingea 100 km/h în 4,7 secunde și avea o viteza maximă de 315 km/h.

Cmentariile sunt închise