(video) Elveţienii de la Officine Fioravanti prezintă un restomod pe baza legendarului Ferrari Testarossa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania elvețiană Officine Fioravanti a prezentat un restomod bazat pe Ferrari Testarossa, model din 1984. Supercarul retro a beneficiat, la comanda unui oarecare Mr. Croci, de un proces cuprinzător de modernizare pentru a putea fi folosit în continuare şi a spori emoţiile.

Amintim că termenul restomod înseamnă modificarea profundă a mașinilor vechi, proces care combină conservarea şi restaurarea aspectului original, în timp ce o serie de echipamente, dotări şi piese sunt înlocuite cu unele alternative moderne.

Caracteristici cheie:

  • La exterior mașina nu diferă deloc faţă o Testarossa obișnuită. Chiar și singura oglindă retrovizoare caracteristică i-a fost păstrată, dar şi telefonul din habitaclu!
  • Motorul boxer standard natural aspirat cu 12 cilindri (4.9 litri) a fost forţat să genereze 510 CP și 599 Nm cuplu, adică o creștere față de specificațiile din fabrică cu 125 CP și 109 Nm.
  • Viteza maximă i-a fost mărită până la 324 km/h (+34 km/h)!
  • Construcţia maşinii a fost optimizată după ce a fost asamblată din nou, astfel încât s-a reuşit “slăbirea” cu tocmai 130 de kg!
  • Aerodinamica i-a fost îmbunătățită prin instalarea unor scuturi speciale sub maşină, fapt care a redus şi rezistența la rulare.
  • Interiorul a fost actualizat prin retapițarea completă a suprafeţelor cu piele italiană scumpă.
  • A mai fost instalat un sistem audio cu capacitatea de sincronizare cu un smartphone și Bluetooth + Apple CarPlay.
  • Printre altele mai dispune de: ABS, ESP, eşapament din titan, amortizoare controlate electronic de la Öhlins care permit ridicarea punţii frontale la nevoie cu 70 mm, frâne noi performante de la Brembo şi anvelope moderne Michelin GT3 Class ce acoperă noi jante de 17/18 inci, etc.

Officine Fioravanti este gata să accepte şi alte comenzi de la clienţi privaţi. Amintim că modelul Testarossa a fost produs între 1984 și 1996, în aproximativ 10.000 de unităţi, acesta fiind unul dintre cele mai populare produse ale mărcii italiene.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise