(video) Peugeot dezvăluie interiorul modelului 3008 de nouă generaţie, primul cu panoramic i-Cockpit

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Peugeot începe să ne pregătească de premiera noului 3008. Aflăm că a treia generaţie a modelului va fi un SUV electric fastback complet nou, care va duce creativitatea designului, plăcerea de a conduce și performanța electrică la un nivel cu totul nou. Totodată, modelul va fi primul care introduce noul Peugeot panoramic i-Cockpit, o ofertă unică pe piaţă potrivit producătorului auto!

Noua generație i-Cockpit pentru viitorul Peugeot 3008 dispune de un impresionant ecran panoramic curbat de înaltă definiție, de 21 inchi, care plutește deasupra planșei de bord, alături de un nou volan compact și comenzi rapide i-toggles.

Atașat de un picior din spate care este invizibil din habitaclu, acest ecran panoramic chiar arată ca și cum ar pluti deasupra planșei de bord. Efectul „plutitor” este accentuat de iluminarea specială cu LED-uri de sub ecran.

Acest ecran panoramic de 21 inchi este poziționat pentru o ergonomie optimă și este ușor curbat spre șofer, rămânând în același timp perfect accesibil pasagerului din partea dreaptă. Monitorul tactil poate fi folosit pentru controlul sistemelor de încălzire/aer condiționat, navigație, media/conectivitate etc.

Partea centrală a tabloului de bord găzduiește i-Toggles – butoane sensibile la atingere complet personalizate care pot fi programate pentru a oferi acces rapid la 10 dintre funcțiile preferate ale utilizatorului: de exemplu apelarea unui contact favorit, navigaţia spre o destinaţie favorită, includerea unui post de radio favorit, setarea temperaturii ideale pentru aer condiționat, etc.

Iar consola centrală este aerisită și neaglomerată pentru a crește spațiul disponibil pentru stocare și încărcare wireless a smartphone-ului. A devenit posibil prin mutarea levierului cutiei de viteze, care acum se află în partea dreaptă a volanului, chiar lângă butonul de oprire/pornire a mașinii.

Volanul compact a fost întotdeauna un element fundamental al Peugeot i-Cockpit și a fost complet reproiectat pentru a oferi o senzație de condus și un confort și mai mare. Desigur, și-a păstrat dimensiunile compacte, dar are un design mai modern: perna centrală este mai mică și „izolată” de spițele volanului pentru a da un efect de levitare, similar cu ecranul panoramic de pe bord.

Comenzile situate pe noul volan compact sunt acum cu un „clic tactil” pentru o ergonomie optimă a utilizatorului: detectează automat degetele șoferului, dar sunt activate doar atunci când sunt apăsate, pentru a evita orice mișcare greșită. Iar în spatele volanului sunt două noi manete subțiri și elegante.

În cele din urmă, Peugeot spune că ecranul panoramic plutitor nu este singurul element care contribuie la aspectul spectaculos al noului panoramic i-Cockpit. Atracția puternică şi caracterul tehnologic sunt sporite de iluminarea ambientală, care se extinde pe toată lățimea planșei de bord şi a panourilor ușilor. Această iluminare se reflectă pe un ornament elegant din aluminiu autentic şi oferă la alegere una din opt culori diferite, iar țesăturile se combină magnific cu ornamentele din aluminiu pentru a crea o combinație unică de materiale de înaltă calitate.

Premiera noului Peugeot 3008 va avea loc în luna septembrie.

Cmentariile sunt închise