(foto) Premieră europeană: FIAT Ulysse revine pe piaţă după 12 ani de pauză

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

FIAT a reînviat modelul Ulysse! Se întâmplă după o pauză de 12 ani şi producătorul a fost ajutat să facă asta. Amintim că din 1994 şi până în 2010, acesta a fost numele microbuzelor dezvoltate împreună cu concernul PSA. Cele două generaţii anterioare au avut gemeni sub mărcile Citroen, Peugeot și Lancia.

Acum Ulysse este din nou în acțiune şi debutează pe piaţa din Europa. Modelul este reînviat ca parte a strategiei alianței Stellantis și este, după câte poate v-aţi dat seama, un frate-geamăn al modelelor Peugeot Traveller, Citroen SpaceTourer, Opel Zafira Life și Toyota ProAce.

Caracteristici cheie:

  • Modelul va fi disponibil în Europa doar în format electric – E-Ulysse. În ianuarie, concernul Stellantis a anunțat că pe piața locală, toate aceste maşini gemene vor rămâne doar în versiunile lor cu baterii. Acest lucru se face pentru a evita amenzile pentru depășirea nivelului mediu al emisiilor de CO2 al gamei de modele în general.
  • De “rudele” sale, noul E-Ulysse diferă doar ușor. Bara de protecție frontală este identică cu cea de pe Opel și numai grila, câteva elemente decorative și insignele de identificare sunt originale.
  • Sunt oferite versiune cu o lungime de 4.95 sau 5.3 metri (înălţime de 1.9 metri în ambele cazuri), existând opțiuni pentru șapte sau opt locuri (toate scaunele sunt montate pe şine, mai fiind rabatabile şi detaşabile). Până la 12 configurații ale spațiului interior sunt disponibile în versiunea cu 8 locuri, și până la 16 în versiunea “Living room” cu 7 locuri, împărțită în 3 rânduri.
  • Versiunea de top Lounge are un habitaclu tapiţat cu piele, climatizare pe trei zone (cu comenzi separate), o masă pliabilă în partea din spate a cabinei, un acoperiș panoramic cu lumină ambientală (format din două panouri de sticlă de 40 cm x 1 metru), faruri cu xenon, hayon acţionat electric şi alte dotări superioare.
  • Din punct de vedere tehnice, noul E-Ulysse va fi propulsat de un singur motor electric, care generează 136 CP și 260 Nm. Oferta de baterii variază între capacităţi de 50 sau 75 kWh, autonomiile declarate fiind de 230 şi 330 km respectiv (WLTP).
  • Viteza maximă a tuturor versiunilor este limitată la 130 km/h. Bateriile pot fi încărcate AC cu o putere de până la 11 kW, iar DC (rapid) cu până la 100 kW (până la 80% în doar 45 minute).
  • Printre opțiuni se numără un sistem Grip Control cu diferite moduri pentru sistemul electronic de control a tracțiunii. Are evident şi o suită de sisteme moderne de protecţie şi asistenţă.
  • Pe E-Ulysse își face debutul şi un nou dispozitiv de igienizare a aerului. Acesta este un aparat inovator și ușor de utilizat, atât în habitaclu, cât şi în alte spaţii, fiind şi portabil!
  • Suspensia este independentă pe toate cele patru roţi și se folosesc arcuri cu o rigiditate variabilă. Jantele sunt de 17 inci.
  • Volumul de încărcare este lider în segment, cu o capacitate a portbagajului de până la 4.200 de litri în versiunea standard și de 4.900 de litri în versiunea Long (900 şi respectiv 1.500 litri cu toate locurile ocupate). Articolele lungi de până la 3.1 şi 3.5 metri pot fi încărcate respectiv.
  • În ceea ce privește infotainmentul, sunt disponibile trei niveluri de radio încorporat. Versiunea de top include un ecran tactil color de 7 inci cu Apple Car Play, Android Auto și serviciul Connect Nav furnizat de TomTom, cu informații despre trafic, parcări, benzinării, vreme locală și puncte de interes.

Noul FIAT E-Ulysse va fi produs la uzina Stellantis din Hordain, nordul Franţei. Vânzările vor începe în luna mai.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/