(foto) Premieră în SUA: Noul Chrysler Voyager – un monovolum Pacifica mai accesibil

Denumirea Voyager a dispărut din gama Chrysler încă în îndepărtatul deja 2007, iar Grand Voyager a fost retrasă în 2016 imediat după ce a fost lansat noul monovolum Chrysler Pacifica. Cu toate acestea, experţii de la marketing au găsit din nou cum să aplice denumirea veche şi legendară.

Noul Chrysler Voyager va apărea în gama americană a mărcii către anul 2020. Doar că automobilul nu e chiar nou şi este deja cunoscut de către conducătorii auto de peste ocean.

De acum încolo Voyager se va numit modelul Chrysler Pacifica în cele mai simple nivele de echipare! Există trei la număr: L și LX pentru cumpărătorii privați și LXi cu tapițerie din dermatină pentru scaune dedicată garajelor corporative.

Astfel de modele Pacifica şi înainte se deosebeau de versiunile mai scumpe printr-o bară de protecţie frontală diferită (cu o inserţie neagră pe toată lăţimea), decor cromat minimalist și un design modest al jantelor, astfel încât schimbarea denumirii i-a adus în mare parte doar inscripţii diferite, dacă este să spunem lucrurilor pe nume.

Noul Chrysler Voyager va fi oferit sub capotă doar cu un benzinar Pentastar V6 natural aspirat de 3.6 litri (291 CP/355 Nm), care este cuplat exclusiv în segment la o cutie de viteze automată TorqueFlite cu nouă trepte.

Cu toate acestea, echipamentul nu poate fi numit unul sărăcăcios: chiar și în nivel de echipare de bază Voyager are o cabină cu șapte locuri pentru pasageri, sistem de control al climatizării, un sistem multimedia UConnect 4 cu un ecran de șapte inci (suport Apple CarPlay şi Android Auto) și un sistem audio cu şase difuzoare şi cu funcţie de Active Noise Cancellation.

Printre opțiuni se numără un DVD Player pentru pasagerii din spate, un Cold Weather Group Package şi nişte railings-uri Stow ‘n Place pentru acoperiş. Sunt valabile şi sisteme de asistenţă precum: ParkSense rear park assist with stop, Blind-spot Monitoring sau Rear Cross Path detection. Numărul de culori pentru caroserie este de şase, iar pentru interior sunt disponibile trei diferite.

Însăşi modelul Chrysler Pacifica va fi acum oferit numai în nivele de echipare bogate Touring și Limited. Și în plus față de versiunile pregătite pentru gama anului 2020, o noutate este un pachet Red S Appearance cu tapițerie din piele roșie pentru scaune și accente roşii pe caroserie.

În acest mod simplu, managerii FCA încearcă să extindă în mod artificial gama de modele a brandului Chrysler, care până acum era formată din doar două modele: sedanul 300 și monovolumul Pacifica. Iar acum modele au devenit trei!

Este posibil ca o astfel de gamă artificială să crească uşor vânzările, pentru că Pacifica în SUA pierde rapid clienții: în primele cinci luni ale acestui an, cererea a scăzut cu 29% la 38.000 de autoturisme. Apropo, vechiul Dodge Grand Caravan din 2007, care încă mai poate fi găsit pe piaţă, se vinde mult mai bine: 60.000 autoturisme în aceeași perioadă, deși vânzările, de asemenea, merg în jos.

Divizia americană a concernului FCA a vândut peste 14.6 milioane de monovolume la nivel global din 1983, un număr dublu decât orice alt producător în ultimii 35 de ani.

Cmentariile sunt închise