(video) BMW a investit într-o companie care a găsit o modalitate de a obţine combustibil pentru maşini din aer

0

BMW i Ventures, compania fiică a BMW Group, a anunţat o investiţie de 12.5 milioane de dolari în Prometheus Fuels, o companie din domeniul energetic care captează CO2 din aer şi îl transformă în combustibil. Acesta urmează a fi vândut la staţiile de carburanţi, la un preţ care concurează cu combustibilii fosili, cu începere din acest an şi, pentru întreg ciclul de la captare CO2 la utilizare, nu va avea o contribuție suplimentară de CO2!

“Capacitatea de a crea combustibil din aer, la un preţ competitiv cu cel al combustibililor fosili, este o transformare semnificativă. Automobilul, în medie, stă pe şosele timp de peste opt ani, aceasta însemnând că ar dura aproape un deceniu pentru ca motoarele termice din prezent să părăsească drumurile publice, chiar şi în cazul în care întreaga planetă ar cumpăra de acum numai maşini electrice. Categoric, de mâine nu trecem cu toţii la automobile 100% electrice, asta pentru că nu este un proces suficient de rapid. Prin crearea unui combustibil cu amprentă zero de carbon din CO2 captat din aer, Prometheus Fuels permite ca impactul climatic al motoarelor termice din prezent să fie redus masiv imediat”, a declarat Greg Smithies, partener în cadrul BMW i Ventures.

În cursul acestui an, când Prometheus Fuels va începe vânzarea combustibilului său cu zero amprentă de carbon la staţiile de alimentare, începând din statul California cu o extindere prin urmare, consumatorii vor avea opţiunea, în premieră, să cumpere combustibil cu amprentă zero CO2, la un preţ competitiv cu cel al combustibililor fosili.

Înlocuirea tuturor combustibililor obţinuţi din petrol şi gaze cu combustibili cu astfel de soluţii poate reduce emisiile de carbon globale cu aproximativ 25%, făcând ca aceasta să fie una dintre cele mai importante pârghii pe care societatea modernă le are în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Fondată de Rob McGinnis, un doctor în inginerie de la Universitatea privată Yale din Connecticut, care a lansat mai multe companii start-up de succes, Prometheus s-a lansat din Y Combinator la începutul lui 2019. Misiunea companiei este de a elimina nevoia de combustibili fosili prin îndepărtarea CO2 din aer şi transformarea lui în combustibil care poate fi utilizat imediat în automobile standard fără nicio modificare!!!

“Prin utilizarea combustibilului cu zero amprentă de carbon, care reciclează CO2 deja existent în aer, putem reduce din presiunea pentru rezolvarea crizei climatice. BMW i Ventures este un lider al investiţiilor în noi tehnologii din domeniile producţiei şi transporturilor. Investiţia lor ne va ajuta să accelerăm eforturile de a aduce mai repede pe piaţă combustibilul cu zero amprentă de carbon”, a adăugat Rob McGinnis, fondator şi director executiv al Prometheus.

Agile Precision · Ep. 3 Rob McGinnis, CEO and Founder, Prometheus Fuels

Notă:

BMW i Ventures, fondul de investiţii de 500 de milioane de euro al BMW, investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniul hardware, software şi al dezvoltării durabile din producţie, transport şi servicii. Fondul a avut deja parteneriate cu companii inovatoare precum Bright Machines, Software Motor Company, Carbon3D, Chargepoint, Claroty, DesktopMetal, Graphcore, JustPark, Life360, Moovit, Nauto, Scoop, Stratim, Tekion, Xometry, Zendrive şi Zum. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază şi incubaţie până la companii în creştere.

Iar Prometheus Fuels este o companie start-up de tehnologie din Silicon Valley, care elimină CO2 din aer şi îl transformă în combustibili cu zero amprentă de carbon şi combustibili de avioane.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata