(video) SUA: Şi-a cumpărat un Lamborghini din ajutoarele pentru COVID-19 şi acum riscă 30 de ani de închisoare

În multe țări, statul oferă asistență populației, dar şi celor care administrează afaceri, în legătură cu pandemia de COVID-19. Cu toate acestea, nu toți beneficiarii de subvenţii sau alte ajutoare financiare le folosesc în scopul propus, unii având doar scopuri meschine de a se îmbogăţi pe seama altora.

Drept exemplu este situaţia în care s-a pomenit David T. Hines, un om de afaceri în vârstă de 29 de ani, din Miami, SUA, a cărui lăcomie după bani ar putea fi pedepsită cu ani grei de închisoare. Acesta şi-a cumpărat recent un supercar Lamborghini Huracan cu banii din fondurile primite, cel mai probabil dându-şi asigurări că schema sa nu va fi deconspirată de nimeni.

Potrivit informaţiilor publicate de către Departamentul de Justiţie al Guvernului SUA, americanul a solicitat împrumuturi de 13.5 milioane de dolari pentru a plăti salariile angajaților săi în condiţiile complicate generate de pandemie. Pentru a face rost de bani a furnizat informații chiar din numele diferitor companii, care conțineau date false despre costurile forţei de muncă.

Conducerea unei bănci locale a aprobat un împrumut în valoare de 3.9 milioane de dolari, bani pe care Hines putea chiar să nu-i returneze dacă ar fi confirmat că aceştia urmau să fie folosiţi pentru a plăti salariile angajaților întreprinderii la care este şef. Însă, după doar câteva zile de la “câştigarea jackpot-ului”, tânărul întreprinzător şi-a cumpărat un Lamborghini Huracan pentru suma de 318.000 de dolari, motiv pentru care la cineva pe masă s-a aprins un bec roşu.

Acum, parchetul federal l-a acuzat pe antreprenor de fraudă bancară de proporţii. Atât maşina sport, cât şi restul banilor au fost confiscaţi.

FOTO: telemetro.com

Documentele de urmărire penală indică faptul că presupușii angajați, pentru care au fost efectuate plăți salariale fictive, fie nu existau deloc, fie că au primit doar o parte din suma atribuită acestora. Într-un final, s-a constatat că Hines a afirmat în mod fals precum că firmele sale au plătit milioane de dolari în salarii în primul trimestru al anului curent. Înregistrările guvernamentale și bancare au arătat că practic nu au existat cheltuieli în acest sens în această perioadă.

Americanul riscă pentru prostia sa o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 30 de ani, precum și o amendă de până la un milion de dolari.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/