(foto) Premieră la Goodwood: Noul Viritech Apricale va oferi performanţă de hypercar cu emisii zero

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Una dintre premierele Festivalului de Viteză de la Goodwood este prototipul-machetă de dimensiune completă a viitorului Viritech Apricale. A început să fie făcut cu doar un an și jumătate în urmă şi se doreşte a fi primul automobil din lume care să ofere performanţă de hypercar cu zero emisii şi în combinaţie cu o greutate de doar 1.000 de kg.

Principalul ideolog al proiectului este compania britanică Viritech, care dezvoltă sisteme de alimentare cu hidrogen pentru diferite tipuri de transport, inclusiv tractoare și elicoptere. Semnând un parteneriat, Carrozzeria Pininfarina răspunde de inginerie şi design.

Ideea principală a dezvoltatorilor este de a realiza un hypercar electric, care, în ceea ce privește greutatea proprie, ar fi comparabil cu cei mai buni omologi pe benzină. La urma urmei, o mașină electrică tradițională cu o baterie cu drepturi depline cântărește aproximativ două tone, dar pentru un hypercar este mult prea mult. 

Prin urmare, Viritech Apricale se prevede a fi echipat cu un generator electrochimic de energie, care consumă hidrogen, instalat în spatele scaunelor pasagerilor. Tot acolo va exista o celulă specială ranforsată, în interiorul căreia vor fi montate rezervoare de hidrogen. Acestea vor stoca gazul sub o presiune de 700 bar. O cantitate de 5.4 kg ar trebui să fie suficientă pentru o autonomie de 560 km.

Există prevăzută în sistemul de propulsie şi o baterie-tampon de la AMTE Power cu un nivel ridicat de schimb de energie, dar capacitatea sa este de doar 6 kWh. Sistemul electric Tri-Volt are o tensiune de funcționare de 800 V și presupune trei moduri de funcționare: motoarele electrice pot fi alimentate cu energie doar din baterie (de exemplu, în timpul parcării), doar de la generatorul electrochimic sau din ambele surse simultan. Cele două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, vor genera în total 1.088 CP şi 1.000 Nm de cuplu.

În centrul maşinii de 4.550 mm lungime se va afla o structură monococă din fibră de carbon. Suspendia de tip pullrod este cu două braţe pe toate roţile, iar garda la sol poate fi reglată între 95 şi 135 mm. Frânele de la AP Racing sunt evident carbo-ceramice, cu discuri de 390 mm şi cu 6/4 pistoane în etrieri.

Va avea, de asemenea, un sistem puternic de recuperare a energiei la frânare, cu ajutorul căruia bateria va putea fi încărcată cu energie în doar câteva secunde. Conform calculelor dezvoltatorilor, greutatea proprie ar trebui să fie de numai 1.000 kg. Viteza maximă va depăși 320 km/h, iar accelerația până la prima sută ar trebui să dureze mai puțin de 2.5 secunde.

Până în prezent au fost produse două astfel de machete, iar primul prototip funcţional urmează să fie testat în trimestrul al treilea din acest an. Planul este ca să fie gata pentru producție la scară mică la sfârșitul lui 2023. Pininfarina se va ocupa de producţie şi aceasta va fi limitată la doar 25 de exemplare. Livrările vor începe în 2024.

Află mai multe:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/